Zamalo senzacija: 'U Splitu ćemo im zagorčati život'

'Kad tad će nam ovaj stav doći na naplatu! Otvorili smo dobro, a onda se kod pojedinih igrača aktivirao mentalitet 'dobit ćemo s 20 razlike'.

17.5.2012.
9:06
VOYO logo

Ono malo nade s kojom su košarkaši Splita došli kod Cedevite na otvaranje polufinalne serije pretvorilo se u plus 13 gostiju nakon 25 minuta igre.

U Domu sportova zamirisalo je na senzaciju i na velike brige trenera Dražena Anzulovića uoči gostovanja na Gripama, no u subotu će tamo ipak putovati s prednošću. Cedevita je u samoj završnici susreta slomila sjajne, žilave Splićane (87:84), no preblagi pristup zamalo ih je skupo koštao. "Kad tad će nam to doći na naplatu! Otvorili smo dobro, a onda se kod pojedinih igrač aktivirao mentalitet 'dobit ćemo s 20 razlike'. Srećom, našao sam neke koji se nisu dozirali nego su se borili i donijeli pobjedu", rekao je Anzulović ne želeći o imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabrali su se njegovi igrači tek početkom zadnje dionice igre, stisnuli u obrani i prvi put nakon 17. minute susreta poveli tek tri minute prije kraja. Spasile su ih trice Dontayea Drapera i Vedrana Vukušića te bacanja Mira Bilana koji je bio najučinkovitiji sa 19 koševa.

Za Žute je isto toliko ubacio Nikola Vujčić, no i naredao prekršaja kada nije trebalo. Trener Nikša Bavčević nije imao zamjerki. "Napravili smo izvrstan posao, i na parketu i skautski. Bio je cilj da uđemo ravnopravno u utakmicu, a na kraju je sve moglo otići na našu stranu. Nadam se da ćemo o putniku u finale odlučivati u trećoj utakmici opet ovdje u Zagrebu." Da bi moglo biti tako, najavio je Srđan Subotić (deset koševa, pet asistencija) razočaran ishodom. "Napravili smo ono što nitko nije očekivao, dokazali da nismo slučajno tu, a u Splitu ćemo im zagorčati život!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo