SPLIT I ZADAR NAJAVILI ŽALBE NA DRAKONSKE KAZNE: / Longin tvrdi da Knowles nije inicijator, Kalajžić kažnjen nepotrebno?

Image
Foto: Screenshot

"Sveukupna kazna koju bismo trebali platiti je 80 tisuća kuna, a to je drakonska kazna. Tehničkom osoblju i doktoru je kazna po 3.000 kuna, a svim igračima koji su dobili tehničku još po 1.

20.3.2018.
20:51
Screenshot
VOYO logo

HKS DONIO ODLUKU O GLAVNIM AKTERIMA SRAMOTNE TUČNJAVE: Nastradat će klupske blagajne, kažnjen i nokautirani Kalajžić?!

Image
HKS DONIO ODLUKU O GLAVNIM AKTERIMA SRAMOTNE TUČNJAVE: /

Nastradat će klupske blagajne, kažnjen i nokautirani Kalajžić?!

Image
HKS DONIO ODLUKU O GLAVNIM AKTERIMA SRAMOTNE TUČNJAVE: /

Nastradat će klupske blagajne, kažnjen i nokautirani Kalajžić?!

Nakon što je HKS objavio kazne za glavne aktere tučnjave na utakmici između Splita i Zadra, iz oba kluba najavili su žalbe na tu odluku. Podsjetimo, Knowles je dobio sedam utakmica kazne, Marčinković pet, a Kalajažić koji je bio i nokautiran - dvije utakmice neigranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Knowles nije inicirao sukob'

Zagreb i Split kažnjeni su sa po 50,000 kuna. Sportski direktor Zadra, Branimir Longin, smatra kako je kazna Knowlesu prestroga:

"Ne bih u ovom trenutku previše širio priču oko svega jer ćemo imati sastanak na tu temu, odnosno, moramo skupiti zaključke Nadzornog odbora, nakon čega ćemo imati cjelovitu informaciju. Osobno, držim da je sedam utakmica Knowlesu prestroga mjera jer nije on inicirao sukob i kazna je morala biti blaža, ali ne bih istrčavao dok se svi relevantni čimbenici u klubu ne usuglase oko svega", rekao je za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sveukupno bi trebali platiti 80,000 kuna'

Žalbu je najavio i predsjednik Nadzornog odbora Splita, Domagoj Maroević:

"Sigurno je da ćemo se žaliti, treba vidjeti još koje su sve mogućnosti. Smatramo da je kazna Kalajžiću drakonska. Dobio je dvije utakmica zabrane igranja bez ikakvoga razloga. Na kraju krajeva, nije sudjelovao u incidentu, samo je dobio udarac. Kaznu od 50 tisuća kuna smatramo neprimjerenom, a kažnjeni smo i zbog zaštitarske službe s dodatnih pet tisuća kuna. Imali smo broj zaštitara na temelju policijske procjene, a organizacija je bila na visokoj razini. Nikakvoga incidenta nije bilo osim upaljene bengalke i kazna je pretjerana. Sveukupna kazna koju bismo trebali platiti je 80 tisuća kuna, a to je drakonska kazna. Tehničkom osoblju i doktoru je kazna po 3.000 kuna, a svim igračima koji su dobili tehničku još po 1.500 kuna. Ponavljam, kaznu Kalajžiću smatramo posebno drakonskom jer je on žrtva tog napada, nije sudjelovao u tome, ni u pokretanju incidenta niti kasnije na bilo kakav način i smatram da nema nikakvoga razloga za njegovo kažnjavanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo