SPAŠAVANJE RATNIKA BENDERA: / Hrvat si nakon ovog možda i spasi NBA karijeru; Curry nije mogao vjerovati čemu svjedoči

Image
Foto: Profimedia/Screenshot

Dragan Bender spašava svoju NBA karijeru, hoće li ostati u Warriorsima?

2.3.2020.
7:44
Profimedia/Screenshot
VOYO logo

Od kad je došao u Golden State Warriorse na probu, doživljava svoju malu košarkašku renesansu, nadamo se dovoljnu za novi ugovor. Dragan Bender je u noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu ostvario još jednu zapaženu partiju. Warriorsi su u svom Chase Centeru izgubili od Washington Wizardsa 124:110, a hrvatski je centar, drugu utakmicu zaredom, započeo u petorci, te je za 19:15 minuta ostvario učinak od 8 poena (šut za dva 4-12, za tri 0-3, uz 10 skokova i dvije pogreške.

Image
AMERIKA BRUJI O NOVOJ SUPERZVIJEZDI I OBRAČUNU S LEBRONOM: /

Talent neviđenih fizičkih sposobnosti zapanjio svijet

Image
AMERIKA BRUJI O NOVOJ SUPERZVIJEZDI I OBRAČUNU S LEBRONOM: /

Talent neviđenih fizičkih sposobnosti zapanjio svijet

Odlična reakcija u drugoj četvrtini

Posebno se istaknuo reakcijom u drugoj četvrtini, 8:47 do završetka prvog poluvremena, kad je nakon jednog neuspjelog pokušaja za tricu brzopotezno uzeo loptu i pokraj dvojice suparničkih košarkaša rutinerski zabio... Što se sve događalo u utakmici pogledajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bender je nešto sitno podignuo svoj prosjek

U posljednje dvije utakmice Bender je malo podignuo svoj prosjek. Kad tome pridodamo prošlotjednu predstavu protiv Šarićevog Phoenixa kojeg je počastio s 13 poena, 9 skokova i 4 dodavanja, onda dođemo na trenutni prosjek od 4.5 poena, 3.9 skoka i 1.6 asistencija po susretu. No, očito mu gode minute koje ima u nekadašnjem NBA prvaku i na idealnom je tlu za spašavanje svoje NBA karijere...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba ostati u Warriorsima'

Navijači Warriorsa generalno su zadovoljni Benderovim košarkaškim umijećem. Na društvenim mrežama pratitelji najjače košarkaške svjetske lige ističu kako mu smjesta treba ponuditi novi ugovor...

"Treba ostati u Warriorsima još jedno vrijeme, unatoč tome što ponekad i ne igra baš najbolje. U problemima smo s ozljedama centara i s njim bi privremeno pokrpali dubinu, dok se Draymond Green i Kevon Looney ne vrate", napisao je na Twitteru jedan NBA pratitelj, dok je drugi dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne odričite se Bendera'

"Warriorsi molim vas da se ne odričete Dragana Bendera, ostavite ga".

Benderu u utorak ističe desetodnevni ugovor...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon sporijeg starta, protiv Wizardsa je na dobrom putu da potpiše novi desetodnevni. Za sad ima 6 poena, pet skokova za samo 11 minuta igre", još je jedan komentar na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bender izgleda kao Andrew Bogut, ali ima i šut…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ime utakmice u San Franciscu bio je Bradley Beal. Zvijezda Wizardsa nije se našla na ovogodišnjem All Staru i to kao da ga je naljutilo, pa sad dokazuje kako mu je u Chicagu bilo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna maestralna partija vrućeg Beala

Beal je zabio 34 poena, imao je i 8 asistencija i čak pet ukradenih lopti, što mu je najbolji učinak u toj statističkoj kategoriji ove sezone. Ugledni američki Yahoo NBA piše kako se Beal ne zamara baš previše s negativnostima, te da je fokusiran samo na zabavu na terenu. U posljednjih 5 utakmica Beal je ostvarivao strašne brojke.

Utah Jazzu ubacio je 42 poena, Netsima 30, jakim Milwaukee Bucksima 55, Chicagu 53 koša. Prosječno je zabijao 42.8 poena po utakmici u tom periodu. Bealov ukupni trenutni prosjek je 30.3 poena, 4.4 skoka i 6.0 asistencija po susretu u ovoj sezoni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iskreno, ne marim sad toliko za to, više me brine kako igramo. Jer, gleda se samo skor momčadi. A što je naš skor, kako mi igramo? Kad smo na 1-9, a ja zabijam 40 i nešto, to je grozno. Nisam sretan zato što igram dobro, a moja momčad gubi. Neću biti jedan od onih koji će mirno sjesti i reći da, ali ja sam zabio 40. Ne, moramo pobjeđivati i do toga mi je najviše stalo", kazao je nakon utakmice Beal, koji je u posljednjih 18 dvoboja zabio najmanje 25 poena, što je rekord franšize. Sad je postigao 20 u prvih 8:51 minutu, ističu Amerikanci, a do poluvremena je ubacio 27 koševa, do toga je pogodio šest od sedam trica, a ukupno je u prvom dijelu šutirao 10-24. Čak je i Steph Curry ostao zatečen njegovom briljantnom izvedbom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrači znaju da ga je nemoguće čuvati'

"Igrači znaju da ga je nemoguće čuvati", rekao je trener Wizardsa Scott Brooks i nastavio:

'' On je jedan od elitnih igrača. Upravo uz Jamesa (Hardena). Jedini je on postigao više bodova od njega. Stvarno je učinkovit. Nije loše. Možete li zamisliti da je bio All-Star, što bi tamo radio?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrew Wiggins ubacio je 27 poena, a Marquese Chriss dodao je 12 i 13 skokova. Eric Paschall, Jordan Poole i Mychal Mulder postigli su po 17 poena s ​​klupe u devetom uzatsopnom porazu Golden Statea u novom Chase centru. Nakon šest uzastopnih pobjeda protiv Wizardsa, Golden State je doživio i peti uzastopni poraz u svojoj dvorani.

Warriorsi su igrali bez Stepha Curryja, koji je prema najavama trebao nastupiti, ali na kraju je ipak propustio i 56. ovosezonsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac zabio 4 poena

Los Angeles Clippers su kod kuće sa 136:130 svladali Philadelphia 76erse, a jedan od najboljih košarkaša lige Kawhi Leonard je upisao 30 koševa. Nominalno druga violina Clippersa Paul George, Montrezl Harrell i Lou Williams su svaki zabili po 24 koša za Clipperse kojima je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda. Ivica Zubac je odigrao skromnih 19 minuta sa četiri koša (šut iz igre 2/2), tri skoka, dvije asistencije i jednim blokom.

Shake Milton je bio najbolji strijelac Philadelphije sa 39 koševa, što mu je najbolji učinak karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giannis Antetokounmpo zabio 41 poen uz 18 skokova

Milwaukee Bucks su sa 93:85 u gostima pobijedili Charlotte Hornetse a za pobjedu je najzaslužniji bio nevjerojatni Giannis Antetokounmpo sa 41 poenom i 18 skokova. Denver Nuggets su sa 133-118 kod kuće nadigrali Toronto Raptorse, a Nikola Jokić je za pobjedu svoje momčadi ubacio 23 koša uz 18 skokova i 11 asistencija. Kod Raptorsa najbolji je bio OG Anunoby sa 32 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks su bez ozlijeđenog Luke Dončića sa 111:91 pobijedili Minnesota Timberwolvese u Minneapolisu, a Sacramento Kings su sa 106:100 bili bolji od Detroit Pistonsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati NBA utakmica odigranih 1. ožujka:

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 85:93 Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 91:111 LA Clippers - Philadelphia 76ers 136:130 (Ivica Zubac je odigrao 19 minuta za LA CLipperse, zabio je četiri koša i upisao tri skoka, dvije asistencije i jedan blok) Denver Nuggets - Toronto Raptors 133:118 Sacramento Kings - Detroit Pistons 106:100 New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 114:122 Golden State Warriors - Washington Wizards 110:124 (Dragan bender je odigrao 19 minuta za Golden State, zabio je osam koševa i upisao deset skokova)


Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo