Hrvat kojem se divilo pola Europe dobio otkaz

Hrvatski 42-godišnji košarkaški stručnjak Žan Tabak više nije trener Laboral Kutxe, objavio je klub iz Vitorije u kratkoj izjavi u kojoj je 'poželio Tabaku puno sreće u daljnjem radu'.

4.6.2013.
7:15
VOYO logo

Tabak je na klupu Laboral Kutxe stigao u studenom prošle godine iz poljskog Trefl Sopota, te je na klupi naslijedio bivšeg suigrača iz splitske Jugoplastike Duška Ivanovića.

Na početku mandata krenulo mu je odlično, u jednom trenutku je povezao nevjerojatnih 17 pobjeda u svim natjecanjima te zaradio divljenje košarkaških zaljubljenika diljem Europe. No, onda je uslijedio neobjašnjivi fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova momčad je prvo ispala u četvrtfinalu doigravanja u španjolskoj ligi. Klub iz Vitorije je završio osnovni dio lige na drugom mjestu u Španjolskoj, da bi ga u četvrtfinalnoj seriji doigravanja s 2:1 izbacila Gran Canaria. Zbog tog velikog kiksa, Tabak je morao otići iako je najavio velike rezultate u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tabak je vodio Caju Laboral u 53 utakmice ove sezone u tri natjecanja, španjolskom prvenstvu, Kupu kralja i Euroligi, te je upisao 34 pobjede i 19 poraza. Ovo mu je bio prvi samostalni trenerski angažman u momčadi iz španjolske prve lige.

Prije toga je radio kao pomoćnik Joanu Plazi, današnjem treneru Žalgirisa, od 2006. do 2009. godine u Real Madridu, te nakon toga dvije sezone u Cajasolu iz Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo