ZORAN PREDIN DIVI SE HRVATU: / 'Kad zatvorim oči, sanjam da igram kao Bogdanović'

Image
Foto: Pixsell, Borna Filić

Košarka je velika ljubav i strast slovenskog kantautora Zorana Predina.

5.9.2015.
10:00
Pixsell, Borna Filić
VOYO logo

"Zbog poslovnih obveza neću moći gledati sve utakmice, ali dolazim sigurno. Kakav bi to bio Eurobasket bez mene", kaže Predin koji je aktivno sudjelovao u organizaciji natjecanja prije dvije godine u Sloveniji, jer je snimio himnu prvenstva 'Rad imam košarko'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska je ovaj put favorit'

U subotu igraju Hrvatska i Slovenija, a Predin o tom dvoboju kaže:

"Znam da je na domaćinu veliki pritisak, to je Slovenija imala prije dvije godine. To je nešto što se samo iskustvom moće prebroditi. Hrvatska je ovaj put izraziti favorit. Imate petoricu, šestoricu igrača od kojih svatko može odlučiti utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je bez Dragića puno slabija momčad, a na prošlom Eurobasketu, naša je reprezentacija svladala domaćina koji je bio u punom sastavu, u produžetku.

'Zdovc je napravio solidnu ekipu'

"Zdovc je preuzeo 'potopljeni brod' koji je skrpao i napravio solidnu ekipu. Dragić ima opravdani razlog za izostanak, vrijeme je da mlađi dobiju šansu, poput Plepeliča", kaže Predin kojemu je košarka, još otkako je bio dječarac u Mariboru, "u krvi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije sam u rukama imao košarkašku loptu nego gitaru", poznata je Predinova rečenica.

Njegova strast za loptanjem pod obručima prešla je na "drugu stranu", kad je na euroligaškoj utakmici Olimpije fizički nasrnuo na suca. Ispričao se, odrekao se Olimpijinih utakmica i to je tema koja je za njega završena, barem u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hezonja je uočljiv tip'

Znamo tko je Predinu nadraži slovenski košarkaš, izbor uistinu nije težak, to je Goran Dragić, sjajan branič iz NBA lige. No, zanimalo nas je koga voli gledati od hrvatskih košarkaša. I dobili smo zanimljiv odgovor.

"Mario Hezonja je mlad, ali vrlo uočljiv tip na terenu. Buduća velika zvijezda. No, kad zatvorim oči, zamišljam da igram košarku kao Bojan Bogdanović. To je igrač kojemu se stvarno divim", kazao je Predin koji vjeruje da Hrvatska na ovom Eurobasketu može daleko:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatsku vidim u prve četiri reprezentacije'

"Vidim vas u prve četiri reprezentacije. Tu su Francuska, Grčka, Srbija i Hrvatska. A medalje, to je dan kad ti ide ili ne ide, sve je moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je prije dvije godine bila uspješan domaćin cijelog Eurobasketa, Hrvatska će sad organizirati jednu od četiri uvodne skupine.

"Taj koncept s više zemalja organizatora mi se sviđa i ne sviđa. Zanimljiviji je možda lokalnim sponzorima, nego globalnim. Dobro je što više publike može doći do 'živih' utakmica. Ubuduće se Fiba mora izjasniti što želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prestanimo kopirati NBA ligu'

Predina izrazito smeta jedna navika. „Prestanimo kopirati NBA ligu, svaku glupost koju tamo izmisle, prenosi se neselektivno i kod nas. Kao glazbenika, užasno me smeta ona zatupljujući ritam koji se stalno pušta na utakmicama.

„Hrvatska ima toliko dobrih glazbenika, bilo bi šteta ne iskoristiti priliku i ne predstaviti ih navijačima. To je idealna prilika za promociju. Zašto se ne bi i uz ulaznicu dijelio cd, to bi bio pravi potez“, predlaže Predin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba biti originalan, ponuditi nešto svoje'

Slovenci su dobili pohvale za organizaciju Eurobasketa. „Puno se napravilo u tako maloj sredini, mobilizirala se ekipa, to je uspjeh za košarku. No, ostalo je još rezervi što se tiče promocije. Trebali smo biti originalniji. Nismo se sjetili ponuditi neki originalni slovenski recept, oko dvorane nudilo se pivo i pljeskavica. Štedjelo se na stvarima na kojima se nije trebalo štedjeti, a trošilo tamo gdje ne treba“, kaže slovenski glazbenik.

„Ali, za to treba angažirati profesionalce, nekog tko zna svoj posao, a ne da ljudi iz košarkaškog saveza uzmu sve na sebe. Jer oni nemaju pojma što treba napraviti. Osim samih utakmica, može se navijačima, gostima ponuditi još puno toga“, zaključio je Zoran Predin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči poznato, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo