SLOVENIJA GAZI SVE PRED SOBOM: / Nevjerojatni Dragić i slovensko čudo od djeteta rade strašne stvari na turniru

Image
Foto: AFP

Što turnir sve više odmiče, potentna i talentirana košarkaška reprezentacija Slovenije izgleda sve bolje.

3.9.2017.
18:43
AFP
VOYO logo

Izabranici srpskog trenera Igora Kokoškova u nedjelju su u sklopu 3. kola Eurobasketa u skupini A pobijedili neugodnu Grčku 78-72 i to na krilima "slovenskog čuda od djeteta" Luke Dončića (18), koji je ubacio 22 poena i imao pet skokova.

DVIJE POBJEDE ZAMASKIRALE DOJAM: Izbornik Petrović nije zadovoljan onime što pružaju njegovi igrači

Uz njega, ponovno je sjajan bio poznati NBA košarkaš Goran Dragić (31) koji je dodao 20 uz četiri skoka i četiri asistencije. I upravo su njih dvoje trenutno dvojac koji najbolje igra na turniru. Posebno to vrijedi za Dragića, koji je jednostavno nezaustavljiv. Samo pogledajte brojke Dragića i Dončića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dragić - košarkaš od 90 milijuna dolara

Dragić, inače najbolji slovenski košarkaš, koji je 2015. godine s Miami Heatom potpisao petogodišnji ugovor u visini 90 milijuna američkih dolara bruto, glavni je čovjek u momčadi, ali sad uz sebe ima back-up ispod koša, kao i na trici, gdje ga Dragić svojim pametnim loptama i pronalazi. Šteta što Dragić i Dončić prvi i posljednji put zajedno igraju na jednom velikom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga što ga nakon svake utakmice kosti, zglobovi i mišići bole sve jače i sve dulje, osjeća kako treba puno veću brigu o tijelu želi li ugovor odraditi do kraja.

Zato se Dragić nakon Eurobasketa povlači iz reprezentacije Slovenije, pa tako ispada da je prijateljska utakmica protiv Hrvatske u ljubljanskim Stožicama bila njegova oproštajna pred domaćom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragić, isto tako, zbog svoje velike kvalitete na Floridi dobiva i 18 milijuna dolara godišnje! Trenutno, LeBron James ima 42,1 milijun dolara za dvije godine, što je 21,05 milijuna godišnje. Nešto više od tri milijuna koliko dobiva Dragić odsad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvijezda Heata druga u poretku strijelaca na Eurobasketu

To sve govori o kakvom se košarkašu radi. A itekako se sve može vidjeti na Eurobasketu, brojke sve pokazuju. Dragić na Eurbasketu u prosjeku ubacuje 26.3 poena uz 4,3 asistencije i 3,3 skoka po susretu.

Dragić je trenutno drugi najbolji strijelac turnira, iza Nijemca Dennisa Schrodera koji vuće svoju momčad u prosjeku zabijajući 27.5 poena po susretu. Inače, Njemačke u skupini B ima dvije pobjede iz prva dva susreta. Upravo zbog njega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić na prosjeku od 13.5 poena i čak sedam skokova po utakmici

Luka Dončić je na manjem prosjeku nego spomenuti dvojac. Najbolji mladi košarkaš Europe prosječno zabija 13.7 poena po susretu, ali Dončić radi strašne stvari pod košem. Jer, u prosjeku u skoku uhvati 7 puta loptu uz 3 dodavanja po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je, isto tako, igrač odluke, ima strašan šut, ubojitu promjenu smjera i ono što zadivljuje, jako inteligentno, zrelo, smireno i pametno igra.

Kao da se radi o rutineru, a ne o tinejdžeru. Protiv Grka je upravo on bio kreator preokreta Slovenaca u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nakon što su naši zapadni susjedni sjajno otvorili susret (prvu četvrtinu dobili 23-13) i održavali prednost. Poenima i asistencijama Dončić je vratio Sloveniji prednost.

U zadnju minutu ušlo se s rezultatom 73-70 za Sloveniju, a nakon odlične obrane Goran Dragić pogađa za 75-70. Sloukas je na 16 sekundi do kraja smanjio na 75-72, ali to je bilo sve u ovom meču. Slovenci su s linije bacanja potvrdili pobjedu i s maksimalnim učinkom čvrsto drže prvo mjesto u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj skupini Francuska je očekivano lako svladala Island s 115-79, dok je u grupi B Gruzija predvođena NBA centrom prvaka Warriorsa Zazom Pachulijom (17 poena, 5 skokova i 1 asistencija) iznenađujuće izgubila od Ukrajine 88-81.

Skupina A, Helsinki - 3. kolo Slovenija - Grčka 78-72 Francuska - Island 115-79 Finska - Poljska /-/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B, Tel Aviv - 3. kolo Ukrajina - Gruzija 88-81 Litva - Italija 78-73 Njemačka - Izrael (20.30)



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo