'Glupo je njega usporedivati s Drazenom Petrovicem!'

Euforija oko Cibone i dalje traje.

1.5.2014.
19:08
VOYO logo

No, kod modelatora najveceg Ciboninog uspjeha u zadnjih 10-ak godina, euforija i opijenost uspjehom nemaju prolaz. U razgovoru za Media servis Rimac je rezimirao zavrsnicu regionalne lige, osvrnuo se na Darija Sarica, i otkrio u kojem bi se smjeru po njemu trebala razvijat Cibona.

Prvo o osvojenom naslovu prvaka ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Neki razlozi zbog kojeg sam se poceo baviti ovim poslom nije bio rezultat i uspjeh, to mi nije primaran cilj. Bitno mi je da gledam ove igrace kako napreduju iz dana u dan i ovaj rezultat mi je samo potvrda mog razmisljanja da ako dovoljno paznje posvetis svakom svom igracu i ekipa ce ti izgledati bolje. Izuzetno mi je drago zbog njih sto su vidjeli da se taj naporan rad isplati i mislim da ce to biti podstrek da i dalje nastave raditi dobro''.

A podstrek igracima bi trebao biti i nastup u Euroligi iduce sezone, iako je Rimac po pitanju sudjelovanja Cibone u tom elitnom natjecanju, prilicno suzdrzan. ''Saric je na odlasku, a u ovom trenutku nema mladih igraca koji bi mogli sami podnijeti teret rezultata Eurolige'', otvoreno porucuje Cibonin strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nekog pravog temelja za igranje u Euroligi da taj rezultat ostane na visokoj razini, nema bas iz ovih spomenutih razloga. No, ovu pricu mozemo okrenuti na zaokret prema nasem omladinskom pogonu gdje ima igraca koji mogu biti na visokoj razini za dvije ili tri godine, ali potrebna je investicija u njih i strpljenje''.

//www.youtube.com/embed/ux6G0gedYR4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja to necu necu makar gubio svaku utakmicu!

Iako su iz uprave kluba porucili kako Euroliga nece doci u pitanje i kako ce svi dugovi biti sanirani, Rimac objektivno rezonira.

''Postoji taj uvjet od milijun eura koji se mora pokriti da bi se uopce moglo sudjelovati u Euroligi, a ako i kad se to rijesi moraju se vratiti dugovanja bivsim igracima da bi se uopce moglo pricati o pojacanjima. Puno je tu milijuna u igri bez da se uopce negdje krene''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i kad se krene, ponavljanje cestih gresaka iz Cibonine proslosti, bilo bi jako lose, smatra Rimac.

''Mislim da nema nikakvog smisla raditi momcad sa tri ili cetiri Amerinakca i mislim da Cibona ne bi trebala ici u tom smjeru. Barem ja necu ici u tom smjeru pod cijenu da gubim svaku utakmicu. Mislim da to nije pravi put za Cibonu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga bi ovaj uspjeh i novonastalu euforiju trebali bi iskoristiti za drukciji put, misljenja je Cibonin strateg.

''Za gledanje u naprijed, tako kad se za pet godina okrenemo u natrag. Moci cemo reci da nismo igrali Euroligu i bili smo losi dvije godine, no cetvrtu ili petu godinu bas zbog tog teskog puta i tog reza, sad mozemo imati kvalitetne rezultate''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovor nije mogao proci bez spomena Ciboninog 'wunderkinda' Darija Sarica. Po Rimcu 20-godisnjak koji je 'zaludio' kosarkasku regiju vec sad spreman je za NBA.

''Kad izade na draft s momcadi koja ga uzme treba dogovoriti da bude u rotaciji 20 ili 25 minuta, a ako se to ne moze dogovoriti onda ne treba ici. Medutim ja mislim da bi NBA momcadi bile lude kad ne bi od njega napravile igraca 'superstara' momcadi. Puno losiji igraci od njega napravili su pristojne karijere u NBA-u. Ja sam bas siguran da ce Dario napraviti vrhunsku karijeru u NBA-u''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glupo je usporedivati Sarica i Drazena

O Saricu je manje vise sve receno, no Rimac je jos jednom pohvalio njegove glavne vrline.

''On spada u tu kategoriju ljudi koji kod sebe imaju tu dobru stvar da sve oko sebe cini boljim, da ga drugi igraci prihvacaju, da je lider na terenu. Tesko je to nauciti, nesto je urodeno, a nesto se razvija. Mi ga definitvno usmjeravamo u tom smjeru da bude na najvecoj mogucoj razini''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jos od smrti kosarkaskog Mozarta Drazena Petrovica 1993., Hrvatska trazi njegovog nasljednika. Bilo ih je puno kojima je mozda i preuranjeno dodjeljivana njegova uloga, no nitko ju nije jos opravdao. Je li prerano o Saricu pricati u tom kontekstu?

''Glupo je to usporedivati, no nadam se da ce se za Darija kad zavrsi svoju karijeru moci reci da je imao isti utjecaj kao sto je imao Drazen. Mislim da bi to za njega bilo veliko priznanje''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj Rimac je najavio i lov na titulu hrvatskog prvaka.

''Mi kao momcad od prvog dana od kada smo se skupili, 'gladni' smo uspjeha i rezultata. Prema tome do kraja sezone idemo cvrsto i snazno i vidjet cemo sto ce biti'', zakljucio je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo