SJAJNA NOĆ U NBA LIGI: / Thomas se vratio nakon sedam mjeseci, velika večer Gregga Popovicha

Image
Foto: AFP

Phoenix Sunsi su na ulasku u posljednu četvrtinu dvoboja protiv Atlanta Hawksa imali sedam koševa zaostatka, ali su u ludoj završnici uspjeli iščupati pobjedu 104-103.

3.1.2018.
8:44
AFP
VOYO logo

Nakon sedam mjeseci stanke zbog ozljede kuka na košarkaške se parkete vratio Isaiah Thomas (28). I to u velikom stilu. U debiju za Cleveland Cavalierse je odigrao samo 19 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da upiše 17 koševa i tri asistencije i pomogne aktualnim NBA doprvacima da dođu do domaće pobjede protiv Portlanda (127-110).

Booker vodio Sunse do preokreta

Thomas je prošlo ljeto, zajedno s našim Antom Žižićem i Jaeom Crowderom, napustio Boston Celticse u razmjeni za Kyrieja Irvinga. Trade je u jednom trenutku došao u pitanje kad su Cavaliersi shvatili težinu Thomasove ozljede, no odlučili su riskirati i u utorak navečer su napokon dočekali debi sjajnog playmakera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland je prekinuo niz od tri poraza, a već po običaju ga je predvodio najbolji košarkaš današnjice LeBron James s 24 koša, šest skokova i osam asistencija. Kevin Love je dodao 19 poena i sedam skokova, a Crowder 17 koševa. Kod gostiju je prvo ime s 25 poena bio Damian Lillard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Phoenix Sunsi su na ulasku u posljednu četvrtinu dvoboja protiv Atlanta Hawksa imali sedam koševa zaostatka, ali su u ludoj završnici uspjeli iščupati pobjedu 104-103. Devin Booker je 12 sekundi prije kraja pogodio tri slobodna bacanja za vodstvo Sunsa 102-101, a u idućem je napadu Marquese Chriss blokirao Taureana Princea. Booker je potom pogodio još dva bacanja za 104-101, a iako je gostima trebala trica za produžetak, Dennis Schröder je išao na polaganje za 104-103 nakon čega više nije bilo vremena za preokret.

Popovich prestigao Karla

Booker je zaključio utakmicu s 34 koša, od čega osam u završnih 37 sekundi. T.J. Warren je dodao 31 poena za Sunse u čijim redovima nije briljirao naš Dragan Bender. Za 14 minuta na parketu je ostao bez koša, upisao je tek dva skoka i tri izgubljene lopte. Kod Hawksa je najbolji bio Ersan Ilyasova s 21 košem i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio je kao gost svladao New York sa 100-91, a treneru Spursa Greggu Popovichu je to bila 1176 pobjeda u NBA ligi čime je na petom mjestu vječne ljestvice preskočio Georgea Karla. LaMarcus Aldridge s 29 i Kawhi Leonard s 25 koševa bili su najbolji u redovima San Antonija, dok je najefikasniji kod Knicksa bio Michael Beasley s 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo