SIN ISTINSKE NBA LEGENDE ŽELI IGRATI ZA HRVATSKU: / 'Pred reprezentacijom su velike stvari i volio bih biti dio toga'

Image
Foto: AFP, Ethan Miller

Hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevitu ovo je ljeto pojačao američki playmaker David Stockton (25).

24.8.2016.
10:05
AFP, Ethan Miller
VOYO logo

Četiri godine pohađao je poznato sveučilište Gonzaga, a istaknuo se i u NBDL ligi gdje je u prošloj sezoni prosječno upisivao 17,93 poena, 7,11 asistencija, 3,09 skokova i 1,11 ukradenih lopti. Stockton trenutačno s ostatkom momčadi odrađuje pripreme u Zagrebu, a prvi dojmovi su mu vrlo pozitivni.

'Ovdje je fantastično'

"Ovdje je fantastično. Ovo je sjajna država. Nikad nisam bio ovdje. Grad je sjajan, suigrači su sjajni, a klub je vrhunski. Počašćen sam i spreman za početak sezone", rekao je Stockton za klupsku internetsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davidova majka Nada Baričević Stockton ima hrvatske korijene, pa bi novi član Cedevite uskoro mogao dobiti i hrvatsko državljanstvo.

Image
Foto: AFP, Ethan Miller
Image
Foto: AFP, Ethan Miller

David i John Stockton

"Mislim da i dalje imam rođake u Dubrovniku. Moja obitelj je vrlo uzbuđena i grupa od oko 80 Hrvata u SAD-u veseli se dolasku u posjet Hrvatskoj kako bi vidjeli zemlju iz koje potječu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S hrvatskim državljanstvom pojavit će se i mogućnost igranja za našu reprezentaciju. Mogao bi Stockton biti pojačanje na problematičnoj poziciji playmakera, ali najprije treba vidjeti kako će se snaći u Cedeviti.

'Učinio bih obitelj ponosnom'

"Volio bih igrati za Hrvatsku. Učinio bih svoju obitelj ponosnom. Prema onome što sam vidio, Hrvatska ima odličnu momčad. Mislim da su pred tom reprezentacijom velike stvari i volio bih biti dio toga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisao je David i kako je njegov slavni otac reagirao na sinov dolazak u Hrvatsku.

"Bio je sretan. Ovo je sjajna momčad i odlično mjesto za igrati košarku. Ovo je sjajno mjesto za moj prvi posao u Europi. Sviđa mi se ovdje. Volim grad i moj tata bit će sretan da dođe ovdje u posjet", zaključio je mlađi Stockton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo