HRVATSKA SENZACIJA ODUŠEVILA: / 'NBA klubovi će se zaljubiti u njega'

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih košarkaša, 18-godišnji Dragan Bender zaludio je Amerikance.

12.1.2016.
18:19
VOYO logo

Dragan Bender, 216 cm visoki biser hrvatske košarke, trenutno kruh zarađuje u izraelskom velikanu Maccabiju u kojem mu je mentor Žan Tabak, bivši košarkaš i član one slavne reprezentacije Hrvatske iz Barcelone koja je 1992. na Olimpijskim igrama osvojila srebro "zlatnog sjaja", izgubivši u finalu od jedinog i pravog Dream Teama predvođenim Jordanom, Magicom, Birdom, Pippenom, Maloneom, Barkleyem i ostalim zvijezdama.

Bender svojim igrama oduševljava košarkaške skaute diljem Europe. Njegove fizičke predispozicije, pokretljivost i košarkaško umijeće nisu samo primjećeni na Starom kontinentu, nego i s "one strane bare", u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skauti u najjačoj ligi svijeta predviđaju mu treće mjesto na draftu, čime bi postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti drafta, bolji i od Marija Hezonje koji je prošle godine od strane Orlando Magica bio biran kao peti izbor prve runde drafta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benderove šanse na draftu naglo su porasle

"Tjelesno i kondicijski je jako napredovao. Svaki put kad ga vidim, on je snažniji i skok mu je viši. Dribling mu je s loptom sve bolji, prevodi loptu od koša do koša bez problema i zna asistirati suigračima. NBA klubovi zaljubit će se u njega", uvjeren je američki novinar Jason Alsher.

Šanse Benderu na draftu su naglo porasle nakon što je navijače zaludio 221 centimetar visoki Kristaps Porzingis, koji je na prošlom draftu izabran kao četvrti, a kojeg su s puno skepse dočekali navijači New York Knicksa. No, latvijski košarkaš ubrzo je svim zlim jezicima zatvorio usta i pokazao što zna i može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo