ŠARIĆEVA LOPTA ZA POBJEDU: / Philadelphia stigla do slavlja u posljednjoj sekundi

Image
Foto: Screenshot

Košarkaši Philadelphia 76ersa upisali su pobjedu protiv Minnesota Timberwolvesa ubačajem Roberta Covingtona na dodavanje Darija Šarića u posljednjoj sekundi ogleda. Završilo je 93-91.

4.1.2017.
8:24
Screenshot
VOYO logo

Samo koju sekundu ranije Ricky Rubio ubacio je tricu za poravnanje rezultata i ostavio domaćinima tek 1,6 sekundi da pronađu put do pobjede. Pronašao ga je Dario Šarić koji je izvodio loptu sa strane i u trenucima dok su svi očekivali dodavanje u smjeru Joela Embiida, lopta je pod samim obručem pronašla junaka ogleda za tek devetu pobjedu 76ersa u 33. utakmici sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Sunsa

Inače, Philadelphia je u ovoj utakmici ispustila prednost od 26 poena razlike, a uz strijelca pobjedničkog koša, kojem je dvorana veći dio utakmice zviždala i koji je susret završio s 13 poena i deset skokova, domaćini su najviše dobili od Embiida. Sjajni rookie, izgledni kandidat za nagradu najboljeg novaka NBA lige za ovu sezonu, susret je završio s 25 ubačenih koševa, a imao je i osam skokova. Hrvatski rookie Šarić, uz potpis pobjede dodavanjem za Covingtona, što mu je bila i jedina asistencija na utakmici, odradio je dobru ulogu s učinkom od osam poena i sedam uhvaćenih lopti u tek nešto više od 24 odigrane minute. Zach LaVine s 28 i Karl-Anthony Towns s 23 poena, 15 skokova i pet asistencija, bili su najbolji kod poraženih Wolvesa.

Na parketu u noći na srijedu bio je još jedan hrvatski rookie Dragan Bender čiji su Phoenix Sunsi u svojoj Talking Stick Resort areni svladali Miami Heat 99-90 uz 27 poena Devina Bookera i čak 20 skokova Tysona Chandlera. Bender je u 16:27 provedenih na parketu ostvario učinak od tek dva poena (šut 1-5), uz dva skoka, asistenciju i izgubljenu loptu. Willie Reed s 22 koša i 18 skokova bio je statistički najbolji kod Heata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi Spursima

Derbi večeri u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigran je u San Antoniju gdje su Spursi, druga momčad Zapadne konferencije (28-7), svladali Toronto Raptorse, omjerom drugu momčad Istoka (23-11), s vrlo uvjerljivih 110-82. Najzaslužniji za to bili su Kawhi Leonard (25) i LaMarcus Aldridge (23 poena, osam skokova, šest asistencija). Toronto, kojem je ovo bila šesta gostujuća utakmica u dvanaest dana, je sveden na najmanji broj poena ove sezone, a isto se dogodilo i zvijezdi momčadi Kyleju Lowryju koji je ubacio tek šest koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i triple-double Juliusa Randlea u 116-102 pobjedi Los Angeles Lakersa protiv Memphis Grizzliesa. Ivica Zubac nije nastupio za pobjedničku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 93-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celtics - Utah Jazz 115-104

Detroit Pistons - Indiana Pacers 116-121

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks - Washington Wizards 113-105

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 110-82

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver Nuggets - Sacramento Kings 113-120

Phoenix Suns - Miami Heat 99-90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LA Lakers - Memphis Grizzlies 116-102

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo