ŠARIĆ U VRHUNSKOM IZDANJU, NO...: / Wade iz najboljih dana poveo Miami do 'breaka' u Phili, prvaci na 2-0 protiv Spursa

Image
Foto: AFP

Miami je izjednačio protiv Philadelphije, Golden State ponovno siguran

17.4.2018.
8:28
AFP
VOYO logo

Dwyane Wade odigrao je kao da ima desetak godina manje, postigao 28 poena i uhvatio sedam lopti za nepunih 26 minuta provedenih na parketu, pogađao 11-16 iz igre i dao potreban impuls momčadi s klupe za pričuve u gostujućoj pobjedi Miami Heata na gostovanju kod Philadelphia 76ersa.

Konačnih 113-103 za gostujuću momčad označava i prekid serije 76ersa čiji je niz nepobjedivosti zaustavljen na brojci 17. Trajao je od 13. ožujka i poraza od Indiane, a da se produži trebalo je mnogo više od prikazanog, a to mnogo više svakako će i stići u onom trenutku kad se na parket vrati njihov najbolji igrač Joel Embiid. Philin All-Star centar propustio je već deset utakmica otkako ga je glavom u lice nokautirao i slomio mu jagodičnu kost suigrač Markelle Fultz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašivali trice

Osim što je izgledao dominantno u napadu, Wade je imao i nekoliko odličnih obrambenih poteza među njima i krađu lopte Dariju Šariću i zakucavanje na drugoj strani pri rezultatu 98-96 za Heat koji je potom otišao na +4 i prema pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Šarić odigrao je, pak, kvalitetnu utakmicu. Ubacio 23 poena, imao devet skokova, a pet izgubljenih lopti kompenzirao je sa četiri osvojene. Imao je i blokadu te tri asistencije među kojima i ovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučio se sa šutom za tri poena (3-10) no i takav nije bio najgori u momčadi koja je tricu gađala 7-36. Robert Covington je imao 1-9, JJ Redick 1-7, Marco Belinelli 2-8... Također, upravo je Šarić svojim angažmanom otvorio put momčadi prema osamnaestoj uzastopnoj pobjedi nakon što je pogodio oba bacanja nakon Wadeova prekršaja, potom stavio tricu i osvojio loptu nakon čega je Ben Simmons (24 poena, devet skokova, osam asistencija) zakucao, no uslijedilo je i opisano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija seli u Miami gdje je u četvrtak na rasporedu treća utakmica.

Warriorsi sigurni

To što je Phila bila kriminalna iza crte za tri poena nije ništa u odnosu na ono što su pokazali San Antonio Spursi na gostovanju kod prvaka Golden State Warriorsa. Tek četiri ubačaja za tricu od 28 pokušaja, a posebice u kontekstu preciznosti branitelja naslova iz istih pozicija (15-31) odveli su momčad u drugi poraz u isto toliko utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je put bilo 116-101 za što su najviše povukli Kevin Durant (32 poena, po šest skokova i asistencija) i Klay Thompson (31 koš, pet asistencija). Najbolji kod San Antonija bio je LaMarcus Aldridge s učinkom od 34 poena i dvanaest uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati 1. kruga doigravanja:

Istok

Philadelphia 76ers - Miami Heat 103-113

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapad

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 116-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo