Debitirao za novu momčad / Šarić: 'Pokušao sam pomoći suigračima i uživati, bilo je sjajno iskustvo za prvi put'

Image
Foto: AP Images

Zadovoljan je i trener Tom Thibodeau koji je dobio ono što je tražio od Šarića i Covingtona

15.11.2018.
12:09
AP Images
VOYO logo

ikada nije lako samo tako uskočiti u momčad praktički bez treninga i odmah igrati protiv teškog protivnika kao što su Pelicansi. No, Dario Šarić i Robert Covington odmah su bačeni u vatru i dobro su odradili posao.

"Bilo je malo teško pohvatati sve akcije, trener ih ima stvarno jako puno i nije bilo najjednostavnije, ali kada sam izašao na teren, osjećao sam se dobro. Pokušao sam pomoći suigračima i uživati u ovim trenucima. Bilo je sjajno za mene i lijepo iskustvo za prvi put", kaže Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sixersima je igrao sa sjajnim suigračima, a i ovdje su uz njega igrači koji su vrhunske klase poput Townsa Wigginsa.

"Cijeli svijet zna tko su Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins. To su posebni igrači, znaju kako poentirati, kako odigrati za momčad. Za mene je sjajno što sam mogao igrati s njima, obojica su vrlo talentirani i mladi. Imao sam priliku u Sixersima igrati uz Simmonsa i Embiida, ali i Andrew i KAT također su sjajni i vjerujem da mogu voditi ovu momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trade usred sezone uvijek je težak za igrače i Šarić se mora što prije prilagoditi zahtjevima nove momčadi.

"Da sam imao priliku promijeniti momčad prije sezone, bilo bi bolje, ali promijeniti je usred sezone za mene je malo teško. Međutim moram se što prije potpuno uklopiti, upoznao sam dosta dobrih ljudi, igrača, trenere i drago mi je da sam dio ove organizacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji dani bili su vrlo kratki za mene, ali to je košarka. Bio je užitak biti na terenu, odigrali smo pravu momčadsku utakmicu. Imali smo 29 asistencija što je sjajan broj. Ovo je tek početak, nadam se da ćemo ovako igrati u svakoj utakmici."

Zadovoljan je i trener Tom Thibodeau koji je dobio ono što je tražio od Šarića i Covingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šarićeva visina i čvrstina dosta će nam pomoći. Novi igrači su impresionirali jer su imali samo jedno raspucavanje i sastanak prije utakmice, ali su izašli na teren i odigrali pravu čvrstu košarku. Trudili su se, donijeli energiju momčadi"

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo