Denver pao u Arizoni / Šarić maksimalno iskoristio neveliku minutažu, Griffin 'pokopao' bivše

Image
Foto: AP Images

Iako je Towns bio prvo Minnesotino ime u pobjedi nad Pelicansima, svoje je dao i Šarić

13.1.2019.
8:17
AP Images
VOYO logo

Nakon Dallasa Minnesoti je u goste stigla još jedna momčad "ispod crte" na Zapadu. Što je u prijevodu za Wolvese značilo da moraju pobijediti makar se od New Orleans Pelicansa očekivalo puno više. I vrijede puno više od 13. mjesta.

Međutim, iako su Davis i Holiday iskombinirali 55 poena, a još je 22 dodao Randle, Minnesota je pronašla način da sve to gostima ne bude dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu je večer imao Towns koji je imao isto skokova koliko i poena - 27. Toliko ove sezone nitko nije skočio niti je Towns ikad prije u karijeri. Najboljem igraču Wolvesa u kritičnim se trenucima priključio Jones kada su Pelicansi imali 103:101 četiri minute prije kraja da bi do konca ubacili tek tri poena.

"Samo želim biti eneregija koju moja momčad treba svake večeri. Ako treba i više, sposoban sam i za to", rekao je Towns.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Energiju s klupe, pak, dao je Dario Šarić koji nije bio na parketu u završnici, ali je dotad u 16 minuta producirao 14 poena uz četiri uhvaćene lopte. 

U derbiju Zapada Oklahoma je obranila svoj parket od San Antonija koji je u drugom poluvremenu primio 71 poen. Belinelli i Westbrook završili su na istom broju poena (24), ali lokomotiva Thundera radila je i ostale stvari (sedam asistencija i deset skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju individualnu partiju pružio je Blake Griffin koji je bivšem klubu stavio 44 i potpisao Clippersima drugi poraz zaredom, a Detroit probudio nakon četiri izgubljene u nizu.

"Bilo je mnogo prašine prije ove utakmice i drago mi je da je gotovo. Sljedeći put neću biti tako lud", obećao je Griffin koji je prije početka odbio "ruku pomirenja" s bivšim šefom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celticsi i drugi su put u tri dana poraženi na Floridi. Nakon Miamija sredio ih je i Orlando uz 28 Gordonovih poena. Vodeća momčad Zapada, pak, izgubila je kod posljednje. Phoenix je bez najboljeg igrača Devina Bookera kreirao iznenađenje večeri protiv Denvera s 26 Oubreovih poena i 22 Aytonova. Donovan Mitchell (34 p) praktički je sam pobijedio Chicago...

NBA, 12. siječnja:
Minnesota-New Orleans 110:106
Orlando-Boston 105:103
LA Clippers-Detroit 104:109
Miami-Memphis 112:108
Oklahoma City-San Antonio 122:112
Phoenix-Denver 102:93
Utah-Chicago 110:102
Sacramento-Charlotte 104:97

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo