ŠARIĆ KAO PAUL PIERCE I BLAKE GRIFFIN: / Ovo dokazuje da novak godine mora biti sjajni Philadelphijin košarkaš

Image
Foto: Screenshot

Philadelphia 76ers, NBA klub čiji dres od aktualne sezone nosi i hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić, u kampanji je kojom žele naslov najboljeg novaka lige preseliti u svoje vitrine.

18.4.2017.
16:54
Screenshot
VOYO logo

Dvojica o kojoj je riječ su Joel Embiid i Šarić, igrači koji su između sebe podijeli pet od šest nagrada za najbolje mlade košarkaše Istočne konferencije najjače svjetske košarkaške lige, ali i dvojac za kojeg se očekuje da će gledati u leđa Milwaukeejevom Malcolmu Brogdonu (10,2 poena, 2,8 skokova, 4,2 asistencije po utakmici) odličnom rookieju koji niti jednom nije bio najbolji mladi igrač mjeseca, ali čiji je klub, za razliku od 76ersa, izborio doigravanje za naslov prvaka.

Kako bilo, u Philadelphiji se ne mire s činjenicom da bi ih nagrada mogla zaobići pa su klupski stav argumentirali brojkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DARIO ŠARIĆ SE ČUDI AMERIKANCIMA: /

'Ma, nema nikakve logike da je on bolji od mene!'

Image
DARIO ŠARIĆ SE ČUDI AMERIKANCIMA: /

'Ma, nema nikakve logike da je on bolji od mene!'

Vidljivo je iz njih, a znalo se i prije, da je Embiid igrač koji je apsolutno izgledao najbolje među svim novacima u ligi, no svojih je 20,2 poena, 7,8 skokova i 2,5 blokada ovaj 23-godišnji centar ostvario kroz tek 31 odigranu utakmicu. Mnogi smatraju da ih je premalo odigrao da ga se stavi u konkurenciju onih iza kojih je cijela sezona, no činjenica jest da je Embiid definitivno igrač koji se najbolje snašao u NBA ligi u svojoj prvoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda dolazimo do Šarića (12,8 poena, 6,3 skoka, 2,2 asistencije po utakmici) za kojeg klub navija kroz sljedeće statističke podatke: Zaključno sa 3. travnjem, hrvatski košarkaš odigrao je 14 utakmica ove sezone u kojima je postigao 20 ili više poena. Samo je jedan rookie odigrao više takvih utakmica (Embiid, 19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je, također, prvi novak koji je odigrao susret ostvarivši u njemu 19 poena, 15 skokova i pet asistencija još od Blakea Griffina i njegove rookie sezone (2010/11), a predvodio je i sve rookieje u broju odigranih utamica koje je završio s dvoznamenkastim brojem u rubrici poeni. Ukupno je Šarić odigrao 50 takvih ogleda, a samo su on i dvojica NBA velikana, prvaka i All-Star igrača, Paul Pierce i Glen Robinson, u svojoj uvodnoj sezoni među košarkaškom ligom ostvarila prosjeke od šest ili više uhvaćenih lopti, dvije ili više asistencije i barem jedne trice po ogledu.

'Brojke ne lažu', tvrde u Philadelphiji u nadi da će netko od njihova dvojca na kraju i biti proglašen najboljim rookiejem godine u NBA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo