SAMOUVJERENI MARIO HEZONJA: / 'Sad sve sjeda na svoje mjesto, a da sam prije imao ovakvu minutažu možda bi i brojke ranije bile takve'

Image
Foto: AFP

Hezonja ne gubi vjeru u sebe i svoje mogućnosti

26.1.2018.
10:20
AFP
VOYO logo

Tamo negdje sredinom prosinca prošle godine, prije nešto više od mjesec dana minutaža Marija Hezonje iz simbolične je prerasla u značajniju pa su bljeskovi njegova talenta i atleticizma prestali biti bljeskovi. Preraslo je sve u nekakvu konstantu, a Hezonja je napokon dobio priliku kakvu sanja otkad je 2015. godine stigao u Orlando Magic i NBA ligu.

Hrvatski košarkaš na dobar je način iskoristio ozljede koje su prorijedile roster njegove momčadi, premda će sam u razgovoru za Basketball Insiders dati naslutiti da je minutaža stigla zahvaljujući mukotrpnom i konačno prepoznatom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je stvar ritma'

"Sve je stvar ritma, radim prije i poslije treninga, sve one dodatne korake. Trening je različit u odnosu na utakmice, a minutaža u susretima pomaže ritmu, a potom sve ostalo meni stiže na nekakav prirodan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja u nastavku razgovora tvrdi da se ne opterećuje postocima preciznosti i promašenim pokušajima ubačaja, jedino što ga zanima jest pomoć suigračima.

"Gađam da bih pogodio, ne zanima me postotak. Ne obraćam pažnju na to. Samo želim da svaka lopta koju uputim prema košu u njega i uđe, želim pobjeđivati u utakmicama", dodaje Hezonja čija je momčad s omjerom 14-33 na posljednjem mjestu ljestvice Istočne konferencije NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisu ozljede razlog što ja igram'

Dok je momčad bila neokrznuta ozljedama, omjer je bio 8-4. Potom je krenuo niz povreda koje su osjetili Jonathan Isaac, Terrence Ross i još važnije starteri Aaron Gordon, Evan Fournier te Nikola Vučević.

"Minutaža mi je sad velika. Da mi je takva bila i ranije možda bi i ovakve moje brojke radnije stigle. Sad sve sjeda na svoje mjestio. Kažem, stvar je ritma, nakon toga dolazi sve. Ozljede su nas gurnule korak unatrag, ali ne mislim da su one razlog zašto ja igram", siguran je Hezonja koji kaže i da napreduje svakom utakmicom neovisno o pobjedi ili porazu u njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonjini prosjeci u sezoni su 6,9 poena i tri skoka po utakmici, no valja znati da su takvi zbog onog s početka priče – nedostatka minutaže, ritma i uzimanja šuteva. Najbolju utakmicu ove godine, ali i NBA karijere hrvatski je košarkaš odigrao u prosincu prošle godine kada je Detroit Pistonsima isporučio osam trica i ukupno 28 koševa. U šesnaest utakmica koje su uslijedile deset puta ubacio je dvoznamenkast broj poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo