SAMO JE JOŠ NAJVEĆI ISPRED NJEGA: / LeBron James maestralnom partijom stigao na korak do Jordana

Image
Foto: AFP, EZRA SHAW
4.5.2017.
8:22
AFP, EZRA SHAW
VOYO logo

Aktualni prvaci ušli su u šestu ovosezonsku utakmicu doigravanja neporaženi, a da tako i ostane pobrinuo se LeBron James novom maestralnom partijom kojom je predvodio Cavse do slavlja. Čak 39 poena ubacio je vođa prvaka 'uzevši' samo 14 šuteva iz igre. Pogodio ih je deset, a dodao im i 15 ubačaja s crte slobodnih bacanja (od 21), ukrasivši statistiku sa šest skokova, četiri dodavanja, tri osvojene lopte i dvije blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je James iskoristio za dolazak na drugo mjesto najboljih strijelaca doigravanja svih vremena pri čemu je preskočio vodećeg strijelca NBA lige Kareema Abdul-Jabbara (38,387) koji je kroz susrete nakon osnovnog dijela sezona ubacio 5762 koša. Krilo iz Akrona, četverostruki najkorisniji igrač lige, sada je na 5777 poena u doigravanju, što znači da je ispred njega samo Michael Jordan. Vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena kroz utakmice doigravanja ubacio je 5987 poena vodeći svoje Chicago Bullse do šest naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako James igra ovo doigravanje pokazat će i statistika. Nakon 26,4 poena, 8,6 skokova, 8,7 asistencija, 0,6 blokada i 1,2 osvojene lopte kroz osnovni dio sezone, u doigravanju to izgleda ovako – 33,2 poena, 9,8 skokova, 8,0 asistencija, 1,8 blokadi i 2,6 osvojenih lopti po susretu.

Statistički najbolji u poraženoj momčadi u ovoj je utakmici bio Jonas Valančiunas s 23 poena i pet uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u prvoj utakmici pokazali malo ili gotovo ništa protiv Houston Rocketsa, San Antonio Spursi su se 'probudili', slavili 121-96 i izjednačili seriju na 1-1. Slijedi ogled u Houstonu koji ima break, ali koji će morati pokazati puno više od izdanja iz druge utakmice želi li ga zadržati. Posebice se to odnosi na Jamesa Hardena koji je zadržan na 13 poena nakon sramotno niskih 3-17 iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loptu manje od njega prema košu puknuo je Kawhi Leonard s tom razlikom da je vođa Spursa pokazao briljantnu preciznost pogodivši 13 pokušaja. Ubacio je 34 koša uz sedam skokova i osam asistencija.

Čini se, ipak, da su Spursi pobjedu platili težom ozljedom Tony Parkera (18) koji je igru napustio zbog ozljede koljena, a nakon ogleda i dalje nije mogao prebaciti težinu na lijevu nogu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo