Rudez porazen u Portlandu, Warriorsi izjednacili klupski rekord

Kosarkasi Indiane u Portlandu su dozivjeli 12. poraz u ovoj NBA sezoni (82:88), a hrvatski reprezentativac Damjan Rudez je u njemu sudjelovao s pet koseva i jednim skokom.

5.12.2014.
11:32
VOYO logo

Nakon sto je u posljednje dvije utakmice uglavnom bio promatrac, trener Frank Vogel opet je Damjanu Rudezu dao dosta minuta (25:44). Hrvatski reprezentativac je za pet poena potrosio cetiri suta te pogodio jednu tricu iz tri pokusaja.

Posljednji Rudezov promasaj dogodio se 23 sekunde prije kraja utakmice, pri vodstvu Portlanda 85:80. Rudez je imao dobru situaciju za sut, ali je njegov pokusaj za tricu bio prekratak, nakon cega su Pacersi izgubili svaku nadu u moguci preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damian Lillard je s 23 kosa i osam skokova predvodio Portland koji je postao prva momcad u ovoj NBA sezoni koja je stigla do 10. domace pobjede. LaMarcus Aldrige je postigao 18 poena uz 13 skokova, a Francuz Nicolas Batum je ubacio 13 koseva te imao po pet skokova i asistencija. Kod Indiane najbolji su bili Rodney Stuckey sa 16 i Solomon Hill s 15 poena.

//www.youtube.com/embed/CKlpqJ-n-iU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriorsi su 11. uzastopnom pobjedom izjednacili klupski rekord iz sezone 1971/72. i ucvrstili se na vodecem mjestu u NBA ligi sa 16 trijumfa u 18 utakmica. Warriorsi su nezaustavljivi bili i za New Orleans (122:85), unatoc sjajnom ucinku Anthonyja Davisa (30 koseva, 15 skokova, tri blokade). Klay Thompson je s 23 poena bio najefikasniji kod pobjednika cijom je igrom opet maestralno dirigirao Stephen Curry zavrsivsi dvoboj s 19 koseva i 11 asistencija. Harrison Barnes je imao 17 poena i 10 skokova, a na 'double-double' ucinku bio je i Draymond Green (14 koseva, 14 skokova).

//www.youtube.com/embed/m-gXop9KtzE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New York Knicksi su pokvarili povratnicki nastup LeBrona Jamesa u Clevelandu, pa cu Cavaliersi dosli u Medison Square Garden s motivom vise za pobjedu. Do nje su i stigli, ali ponajvise zahvaljujuci Kyrieju Irvingu koji je Knicksima ubacio 37 koseva, ukljucujuci i posljednje polaganje za 90:87. Pokusao je Carmelo Anthony tricom donijeti produzetak Knicksima, ali ovo nije bila njegova vecer. Najbolji strijelac New Yorka ostao je na samo devet poena (sut 4/19).

Ni LeBron James nije imao sutersku vecer (19 koseva, sut za tricu 1/6), ali je podijelio 12 asistencija. Kevin Love je spojio 11 poena i 11 skokova za Cleveland koji je dosao do pete uzastopne pobjede. Knicske je u sestom uzastopnom porazu s 20 poena predvodio Tim Hardaway Jr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland - Indiana 88:82

New York - Cleveland 87:90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State - New Orleans 112:85

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo