Hrvat zaludio Europu: 'Mi nismo imali toliki potencijal'

Dario Šarić se na netom završenom juniorskom Europskom prvenstvu, na kojem je Hrvatska osvojila zlato, istaknuo kao trenutno ponajveći talent košarkaške Europe.

27.8.2012.
7:38
VOYO logo

U sličnoj je situaciji prije desetak godina bio i Roko Leni Ukić, koji je ostvario odličnu karijeru, no ipak ne onakvu kakvu su mu predviđali.

"Nećemo se lagati, Šarić je beskrajni talent i njegov gornji limit je potencijalno veći no što je to bio slučaj s bilo kojim našim igračem posljednjih 20 godina. Opet, mi smo u ne tako davnoj prošlosti osvajali medalje, bilo je tu igrača koji su dominirali u mlađim kategorijama, poput Planinića, Popovića, Tomića, Bogdanovića, Tomasa, mene. Nismo imali toliki potencijal, ali smo isto bili talentirani. Zato, i tu govorim iz iskustva, nije dobro dečku stavljati dodatni teret, gledati ga kao nekog spasitelja", istaknuo je Ukić i prokomentirao Darijev debi za A selekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov debi je vrlo važna stvar za hrvatsku košarku, ali treba početi od nas, trenutačno Darijevih suigrača. Dakle, prvo mu mi moramo olakšati taj prijelaz iz juniora u seniore, a ponavljam, bilo bi dobro i da se smanji medijski pritisak", rekao je Roko i nadodao:

"Idealno bi bilo da Šarić dogodine uđe u reprezentaciju koja će napraviti dobar rezultat, pa da bez frustracija za koju godinu to preuzme, pa dominira i u seniorskoj konkurenciji. Kako se u suprotnom ne bi ponovila naša najveća boljka, a to da u klubovima naši igrači bolje izgledaju nego u reprezentaciji zbog prevelikog pritiska, straha ili nečeg trećeg", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo