Ma, nije moguće! Hrvatski izbornik priznao pogreške!

Izbornik košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša otvorio je dušu i po povratku u Hrvatsku otvoreno govorio o proteklom ljetu i Eurobasketu. Repeša je, zanimljivo, javno priznao svoje pogreške.

24.9.2013.
9:20
VOYO logo

"Sasvim sigurno nisam smio dopustiti da na početku igranja pokusa imam pet utakmica u šest dana, to je bilo krivo. I sva je sreća što imam nekog iskustvo pa sam tu povukao ručnu, odmarao neke igrače jer sam ih mogao i te kako ozlijediti. Krivo je bilo i što sam igračima uoči odlaska na turnir u Istanbul dao slobodne dane, to više nikad neću raditi", kazao je Repeša i dodao:

"Trebao sam im dati slobodno nakon turnira. Eto, nije mi teško priznati gdje sam pogriješio i o tome ću izvijestiti Stručni savjet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim neočekivano je čuti priznanje izbornika da je pogriješio, pogotovo jer mnogim njegovim kolegama u drugim sportovima takva ideja nikad nije pala na pamet. Oni bi, radije, preko medija se obračunavali sa svim neistomišljenicima.

"Osjećam veliko zadovoljstvo jer smo napravili osnovni rezultatski cilj, imamo Svjetsko prvenstvo, dobili smo četvrtfinalnu utakmicu, igrali jako dobro u središnjem dijelu prvenstva, što znači da sam pogodio formu. Međutim, prvih devet utakmica me manje iscrpilo nego posljednje dvije, gdje sam morao kod momčadi probuditi energiju, a bili smo na aparatima, potrošeni. Sportski je tražiti više, pa mi je žao što nismo dobili jednu od te dvije utakmice", kazao je izbornik i nahvalio Bojana Bogdanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On ima veliki prostor za napredak u igri s loptom. Pokazao je ovo ljeto, recimo u Dubrovniku, da može imati i pet asista. Stoga mu ne treba previše vremena za dovesti tu igru u prihvatljivu razinu, recimo, samo jedan početak ljeta. Ako taj dio popravi, neće biti samo među najboljima u Europi, bit će takav i u NBA ligi."

Hoće li Repeša ostati izbornik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ugovor, to svi znate. Također, ovako nešto ne bi bilo moguće da mi potpuno slobodu nije dao moj klub Cedevita. Treba vidjeti što Stručni savjet smjera. Meni motiva i energije ne nedostaje. Mi sada, svi skupa mislim, ne smijemo propustiti priliku da se popravimo u svemu. Počevši od klubova, pa na dalje. Ova reprezentacija ima velikih potencijala, dugo mogu još igrati zajedno, a dolaze daroviti igrači", zaključio je Repeša u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo