Super Mario / Hezonja otkrio tko ga je motivirao da natrpa Brazilce: 'Pokušao mi je ući u glavu'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon briljantne utakmice s Brazilom novinarima se obratio Mario Hezonja

27.6.2024.
14:22
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjoj pripremnoj utakmici uoči kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu hrvatski košarkaši svladali su Brazil Ace Petrovića rezultatom 91-81. Na utakmici je posebno briljirao Mario Hezonja koji je pokazao sav napadački arsenal i utrpao Brazilcima 39 koševa. mario je tako sjajnom utakmicom najavio kvalifikacije koje čekaju hrvatsku košarkašku reprezentaciju u Pireju. Ako hrvatski košarkaši nastave tako igrati više neće samo Grčka i Slovenija biti favoriti turnira koji donosi put u Pariz.

Image
NBA draft /

Francuzi opet ispisali povijest: Igrač Crvene zvezde izabran kao 12. pick

Image
NBA draft /

Francuzi opet ispisali povijest: Igrač Crvene zvezde izabran kao 12. pick

Hezonja je ovom partijom izjednačio drugi rekord najviše postignutih poena na utakmici Hrvatske. Prvi je legendarni Dražen Petrović s 48 poena protiv Estonije, na turniru u Wroclawu prije tragične smrti 1993. Hezonja se našao drugi na listi, ali ju dijeli opet s Petrovićem te sadašnjim izbornikom Josipom Sesarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezonja je tu informaciju kroz osmijeh prokomentirao.
"Dobro doći ću i na prvo', našalio se, "Čast mi je što sam na drugome mjestu iza Dražena"
Na pitanje što mu je dalo naznake da će ovo biti njegova velika večer rekao je:
"Malo sam pričao s Acom, pokušavao mi je ući u glavu, ali nisam ja taj."

Izbornik Sesar nadovezao se na spomenutog Acu, kojeg je naslijedio na izborničkoj klupi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba tražiti poveznicu sa mnom u 39 poena, nego u Aci Petroviću. On je bio na klupi Hrvatske kad sam ja zabio 39, samo sam ja bio u njegovoj momčadi, a sad je bio na suprotnoj strani"

Izbornik je izvadio Hezonju u pretposljednjoj minuti, možda da ne premaši njegov rekord?
"Nisam uopće razmišljao o tome koliko je zabio, izvadio sam petorku da ih publika nagradi aplauzom, ali kad sam mu vidio facu… On je vjerojatno zbrajao. Ali da nije promašio ono bacanje, imao bi 40", rekao je Sesar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci su uvijek bili fizikalci, no unatoč Acinim opravdanjima nespremnosti glavnih igrača, Hrvatska je odigrala odlično. Utakmicu je komentirao i Hezonja:

"Igramo OK, bilo je malo loše u prvom poluvremenu, još se tražimo, iako je dosta stvari već posloženo. Prošle godine postavili smo odličan temelj, ali protiv ekipa iz B razreda. Ovog ljeta su nas počele dočekivati puno bolje ekipe i bit će sve teže i teže. Ali vjerujem u ove momke i reprezentaciju, uostalom, zato sam i tu. Posložili smo odličnu bazu, imamo odličnog trenera i odlične igrače, samo da nastavimo tako dalje i kvalificiramo se za Olimpijadu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi test za Hrvatsku dolazi sljedeći tjedan. Samo pobjednik turnira će osigurati ulaznicu za Pariz. Hrvatska je u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom. Prolaze najbolje dvije, a ako prođu dalje križat će se s grupom u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Trebale bi igrati NBA zvijezde Luka Dončić i Giannis Antetokounmpo, no pitanje je hoće li zbog ozljeda biti potpuno spremni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, nemam pojma hoće li igrati, uopće ne pratim. Najbitnije je da razmišljamo o sebi i što bolje se pripremimo. Prije smo razbijali glave stvarima koje nisu bitne. Kompaktni smo, koncentrirani smo na prave stvari, napravili smo odličan krug u reprezentaciji. Svi respektiramo Sesara, on respektira nas i radimo ono što nam kaže. Ide nabolje." rekao je Mario

Na kraju je poručio kako Hrvatska još mora napredovati u igri:
"Ovo je ipak stepenica više. Trebali smo proći takve ekipe da osmislimo svoju igru, da vidimo što funkcionira, a što ne, pa nam je prošlo ljeto fantastično došlo. Sad nam dolaze ozbiljne ekipe protiv kojih se greške skupo plaćaju, tako da trebamo odbaciti stvari koje ne funkcioniraju, zadržati one koje funkcioniraju i dodavati nove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije je da osjetimo kakve su to ekipe, Dominikanska Republika, Grci su isto malo divlji, to su sve najbolje ekipe svijeta, a Brazil je jedna od njih. Bitno je da smo kao grupa pokazali da smo dobri", zaključio je Mario Hezonja.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo