RAPTORSI IZNENADILI PRVAKE I POVELI U VELIKOM FINALU: / Bili su beskompromisni, drski i učinili kanadsku košarkašku bajku još i većom

Image
Foto: Profimedia

Toronto je poveo u finalnoj seriji 1:0

31.5.2019.
7:21
Profimedia
VOYO logo

Kanadska košarkaška bajka i dalje traje. U noći sa četvrtka na petak po hrvatskom vremenu odigrana je prva utakmica velikog finala NBA lige između domaćih Toronto Raptorsa i aktualnih prvaka Golden State Warriorsa u Scotiabank Areni u Torontu. Odmah na početku Raptorsi su iznenadili Warriorse i slavili rezultatom 118:109.

Torontu je ovo premijerni nastup u velikom finalu, u koje su ušli s prednošću domaćeg terena zahvaljujući boljem učinku u osnovnom dijelu sezone. Raptorsi su ostvarili petu uzastopnu pobjedu u doigravanju, niz koji su započeli u finalu Istočne konferencije protiv Milwakuee Bucksa, te istovremeno prekinuli seriju pobjeda Golden Statea. Naime, Warriorsi su ostvarili šest pobjeda u nizu na putu do naslova prvaka Zapadne konferencije, dvije protiv Houstona u polufinalu i četiri protiv Portlanda u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

CORRECTS TO Golden State Warriors forward Draymond Green (23) -- Toronto Raptors Fred VanVleet gets hammered by Golden State Warriors forward Draymond Green (23) on his way to the hoop during game 1 of the NBA Finals in Toronto on Thursday May 30, 2019., Image: 440305272, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

DURANT JE IZABRAO NOVI KLUB? Zbog ovog navijači vjeruju upravo u to

Image
DURANT JE IZABRAO NOVI KLUB? /

Zbog ovog navijači vjeruju upravo u to

Image
DURANT JE IZABRAO NOVI KLUB? /

Zbog ovog navijači vjeruju upravo u to

Junak pobjede Pascal Siakam

NBA Yahoo piše kako je junak pobjede bio Pascal Siakam ostvarivši učinak od 32 poena, 8 skokova i 5 asistencija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon devet dana i završetka finala Zapadne konferencie protiv Portland Trail Blazersa, postojala je bojazan da će Golden State Warriorsi biti zahrđali za NBA finale.Te su brige bile opravdane. Warriorsi su bez Kevina Duranta u bučnoj i glasnoj atmosferi u Torontu bili nemoćni. Aktivna obrana u Torontu usporila je tranziciju Golden Statea i prisilila Warriorse na loše izdanje u prvom poluvremenu.

Image
Image

May 30, 2019 - Toronto, on, Canada - Toronto Raptors forward Pascal Siakam (43) eyes the ball while playing against the Golden State Warriors during second half NBA championship basketball finals action in Toronto on Thursday, May 30, 2019., Image: 440320089, License: Rights-managed, Restrictions: * Canada and U.S. RIGHTS OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News

Warriorsi došli blizu početkom treće četvrtine, ali...

Golden State je došao blizu početkom treće četvrtine, smanjujući zaostatak od 10 poena na 90-87 iza klupe dok je Kawhi Leonard odmarao. Ali, Raptorsi su uzvratili udarac s dva nepoznata kante, prisiljavajući Warriorse na timeout. Toronto je zadržao kontrolu nad ostatkom utakmice", piše Yahoo NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji naslova tako su doživjeli prvi poraz u utakmici finala od 2017. i prvi ove sezone nakon ozljede Kevina Duranta. Najbolji igrač doigravanja Kawhi Leonard zabio je relativno skromna 23 koša, ali Warriorsima su presudile briljatna obrana Raptorsa te fantastični Pascal Siakam, koji je postavio rekord karijere u doigravanju i skoro nepogrešivi šut 14/17... U redovima poraženih, Steph Curry nije mogao sam. Jedna od najvećih zvijezda momčadi ostvarila je učinak od 34 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Image
Foto: Profimedia, Press Association
Image
Foto: Profimedia, Press Association

Reper Drake i Draymond Green

Durant nije igrao

Unatoč izostanku MVP-a prošlih dvaju finala Kevina Duranta, Warriorsi su u finale ušli kao veliki favoriti protiv kluba koji je završnicu NBA lige izborio prvi put u svojoj 24-godišnjoj povijesti. No, Kanađani su u utakmicu ušli beskompromisno, drsko, te na krilima nevjerojatne košarkaške euforije u Torontu i Kanadi općenito, stigli do vodstva 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica finalne serije ponovno će biti odigrana u Kanadi, a na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, s početkom u 2 sata.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo