Oglasio se / Rađa optužio igrače: 'Na pripreme dolaze nespremni, a za predsjednika može doći i sveti Ivan Pavao'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dino Rađa oglasio se nakon neuspjeha hrvatske košarkaške reprezentacije

26.2.2019.
16:39
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Kao predsjednik Stručnog savjeta i Dino Rađa trebao bi prihvatiti odgovornost za ono što se događa hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji koja je ostala daleko od plasmana na SP u Kinu.

Iako kritike stižu sa svih strana, Rađa je kritizirao - igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki rezultat samo je ogledalo rada u prošlosti. Tako da ovo što se dogodilo, nije slučajno isto kao što nije slučajno da se to događa baš nama i tako već 20 i kusur godina. Svi zajedno trebamo konačno izvadit glave iz pijeska i početi realno gledati na stvari", napisao je na Facebooku.

"Mi s najboljim igračima odavno nismo više vrh europske košarke, a bez njih smo još niže. Pogledajte utakmice protiv Poljske. Oni su fizički jači i spremniji od nas. Samo je bilo pitanje kad će nas slomit. I s najboljim igračima i bez njih. Da ne govorim o Litvi i ostalima s vrha. Sukus je svega da treba puno više raditi. U prvom redu klubovi i igrači individualno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je okrenuo ploču na nespremnost izabranih

"Na pripreme dolaze neadekvatno pripremljeni, pa je nemoguće mijenjati navike u kratkom roku. I da smo uspjeli nekim slučajem otići dalje, moje bi mišljenje bilo isto. Kad sam prije godinu i pol dana rekao javno da trebamo krenuti iz početka s U20 selekcijom pojačanom s nekoliko iskusnijih, javnost me dočekala na nož kao idiota."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojoj ostavci rekao je:

"Možemo Stojko i ja otići, može doći sveti Ivan Pavao za predsjednika i trenera, ali nećemo milimetar naprijed ako se ne počne raditi puno bolje. Svaki klinac treba se pogledati u ogledalo i reći što hoće. Svaki klub morat će isto tako drastično unaprijediti rad. I zato apeliram na sve da ovo ne shvate kao skidanje odgovornosti jer i mi u Savezu uzimamo svoj dio na leđa, nego kao put za izaći iz svega ovog stanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo