za RTL / Rađa odgovorio Ukiću: 'Jak je na jeziku, a nije nam deset godina donio nijednu medalju'

Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa u razgovoru za RTL osvrnuo se na debakl hrvatske košarke i pritom odgovorio bivšem kapetanu

26.2.2019.
20:03
VOYO logo

Dino Rađa istupio je nakon kraja kvalifikacija u kojima je Hrvatska zauzela pretposljednje mjesto u skupini za odlazak na SP u Kini.

U postu na Facebooku prozvao je klubove i igrače koji, po njegovom mišljenju, u reprezentaciju dolaze nespremni, a 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica koja se igra ne dobiva se na dan kad se igra, nego puno ranije. Naravno da jedna lopta može odlučiti ovdje ili ondje, ovisi o inspiraciji igrača, ali projekt kao kvalifikacije rezultat je onoga što smo radili u prošlosti", rekao je za RTL.

"Hrvatska košarka godinama stoji u mjestu koje nije vrh europske košarke, pogotovo bez NBA igrača. Hrvatska liga godinama je bila svedena na dva mjeseca kada su igrali najbolji, a uz nekoliko loših poteza igrači dolaze nespremni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši kapetan Roko Ukić za sve je okrivio Savez.

"Upiranje prstom ne donosi ništa dobro, ja mogu uprijeti u bilo koga, u Ukića, Matića i Antića, ali od tog nema koristi jer svi su jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigdje. Ukić se mogao, pa nije, on je sam prestao biti zainteresiran za reprezentaciju i ne znam zašto je potreba nekog tko u deset godina nije donio nijednu medalju da upire prstom, a da se ne pogleda u ogledalo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Anzulović i njegova pozicija?

"Moramo razgovarati u četiri oka, postoji mali krug ljudi koji o tome odlučuje", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo