RAĐIN HVALOSPJEV ČOVJEKU KOJEG NE MOŽE SMISLITI POLA HRVATSKE: / Prisjetio se i kako su zbog gluposti mogli poginuti

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Rađa je spomenuo i nekoliko anegdota iz njihove prošlosti

21.9.2018.
11:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa, koji je nedavno primljen u Kuću slavnih, posljednjih je tjedana izrazito aktivan na društvenim mrežama. Osim što komentira aktualnu situaciju u hrvatskoj košarci redovito piše hvalospjeve o nekadašnjim igračima. Našli su se tu i Toni Kukoč te Dražen Petrović, a posljednji u nizu je nekadašnji mu veliki rival i suigrač iz jugoslavenske reprezentacije Vlade Divac.

Proslavljeni srpski košarkaš još uvijek nije primljen u Kuću slavnih, a to je bio i povod Rađi da se prisjeti nekih njihovih zajedničkih trenutaka. Također, jasno je poručio da mu je mjesto u Hall of Fameu, kao i Kukoču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazio zastavu?

Divac, inače, u Hrvatskoj nije omiljena osoba nakon incidenta na SP-u u Argentini 1990. godine. Tada je istrgnuo hrvatsku zastavu iz ruku Tomasa Šakića, a ubrzo je optužen da ju je pljuvao i gazio. Međutim, prošle godine Šakić je ispričao što se dogodilo.

Image
Image

"Uzeo mi je zastavu, ali mi ju je kasnije vratio. Nije nikad pljunuo na nju niti je gazio po njoj. Taj čin je bio uvredljiv, time je pokazao manjak poštovanja. On je meni oteo zastavu i pobjegao, a meni se bilo teško kretati jer sam na leđima imao fotografsku torbu. To se ne vidi na fotografijama, ali mi smo u jednom trenutku bili jako blizu jedan drugoga, on sa svojih 212, a ja sa 180 centimetara", kazao je svojedobno Šakić za argentinsku Paginu 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu 'Jednom braća' Divac je također progovorio o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time je izmanipulirano kako je odgovaralo ljudima koji su tada vodili zemlju. Žao mi je što ljudi nisu pogledali snimku i vidjeli što se zapravo dogodilo i kakvo je vrijeme bilo. To je bila 1990. godina, mi smo igrali za reprezentaciju Jugoslavije i tamo je jedino jugoslavenskoj zastavi bilo mjesto. Napravio sam ono što bih vjerojatno napravio i danas", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo