PRVI NAKON NEPONOVLJIVIH CELTICSA: / Warriorsi pokazali moć i bez najboljeg igrača pomeli Portland

Image
Foto: Profimedia

U četvrtoj utakmici Warriorsi su izborili prolazak u veliko finale NBA lige nakon što su u produžetku svladali Portland

21.5.2019.
8:30
Profimedia
VOYO logo

Onog trenutka kada je potvrđeno da Kevin Durant neće započeti seriju u finalu Zapada protiv Portlanda, a kasnije da neće biti na raspolaganju ni do moguće pete utakmice, malo je tko mogao biti uvjeren da se peta neće ni dogoditi odnosno da će se dogoditi metla. Međutim, baš su to Blazersima napravili Golden State Warriorsi pokazavši svu silinu svoje košarke čak i kada nemaju najboljeg igrača na parketu.

Imaju zato prije svih Stephena Curryja koji je u Durantovu izostanku pušten s lanca, pa i ne izgleda kao da prvacima netko nedostaje. A imaju i Draymonda Greena koji će uvijek napraviti posao na koji Curry i društvo tu i tamo zaborave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno znamo za što smo sposobni na oba kraja terena. Nikad se ne predajemo", rekao je Green čija je trica u posljednjoj minuti produžetka odlučila pobjednika u Moda centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On (18 p, 11 a, 14 s) i Curry (37 p, 11 a, 13 s) postali su prvi suigrači koji su ostvarili triple-double u doigravanju i to, zapravo, najbolje oslikava koliko su Warriorsi moćni. U protivnom ne bi postali tek druga momčad u povijesti koja je igrala barem pet finala u nizu. Teško će itko ponoviti legendarnu generaciju Boston Celticsa koja ih je od 1957. do 1966. igrala deset.

"Već smo bili ovdje, sve smo vidjeli i sve osjetili. Stoga se možemo osloniti na to", poslao je Curry poruku protivnicima u velikom finalu, bio to Milwaukee ili Toronto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17, 18, 17, Toliko su razlike u drugoj, trećoj i četvrtoj utakmici imali Blazersi, ali Golden State je svaki put taj minus okrenuo u svoj trijumf, noćas čak i kada nije imao ni MVP-ja finala iz 2015. Andrea Igoudalu i kada su osim Lillarda (28 p) i McColluma (26 p) morali paziti na još jednog igrača, Meyersa Leonarda (30 p) čije zakucavanje za 111:108 nije ispalo i pobjedničko jer je Thompson minutu i 50 prije kraja regularnog dijela stavio tricu, ujedno i posljednji koš uopće prije produžetka koji je mogao izbjeći Lillard, ali i Curry kojemu su na tri sekunde do sirene svirani koraci. Lillard je imao posljednji šut i u dodatnom vremenu, no ni taj nije ušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da će ući," rekao je Terry Stotts prije nego je odao priznanje svojim igračima koji mogu na godišnji odmor.

"Bili smo kompetitivni u ovoj seriji iako su nas pomeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, finale Zapada, četvrta utakmica:

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 117:119

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo