PRVI HRVAT STIŽE U SAN ANTONIO SPURSE: / Mladi Zagrepčanin oduševio Amerikance: 'Ovo sam sanjao otkad sam počeo igrati košarku'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Tamo ga čeka najdugovječniji aktivni trener Gregg Popovich

20.6.2019.
8:52
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski košarkaš LukaŠamanić (19) bit će među 60 košarkaša koje će udomiti jedan od NBA klubova na ovogodišnjem draftu koji je na rasporedu u noći s četvrtka na petak. Prema predviđanjima američkih medija i stručnjaka Zagrepčanin bi kao 29. izbor mogao završiti San Antonio Spursima.

On je, inače, prošlog mjeseca odradio prvu testnu utakmicu na tzv. Draft Combineu na koji dolaze igrači kojima se projicira da će biti izabrani između 20. i 40. mjesta na draftu budući da agenti onih boljih ne dopuštaju im da riskiraju ozljede. Šamanić je u njoj odigrao 20 minuta i ubacio 13 poena i uhvatio 7 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno iskustvo

No nije samo ta brojka ono što je oduševilo ugledni američki sportski magazin Sports Illustrated, već njegova raznovrsnost u napadu, fizičke predispozicije, dobar šut, osjećaj za igru, pokretljivost sa svojih 208 cm te baratanje s loptom. Ukratko, sve ono što jedan pravi košarkaš mora imati.

“Ovo je nevjerojatno iskustvo, nešto o čemu sam sanjao otkad sam počeo igrati košarku. Ovo je još jedan korak prema NBA ligi. Dajem sve od sebe, igram čvrsto, jedini sam Europljanin ovdje, ali ne želim stvarati problem od toga. Želim se povezati s dečkima, igrati čvrsto i pobijediti”, podijelio je tada svoje prve dojmove mladi Hrvat koji igra za ljubljansku Olimpiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojedobdno su Spursi na draftu izabrali DamiraMarkotu, ali su ga odmah poslali u Milwaukee te nikada nije zaigrao za njih, dok se Šamaniću predviđa bi to mogao napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo