PRVACI NADOKNADILI VELIKI MINUS U SAN ANTONIJU: / Durant katastrofalno krenuo u utakmicu pa se 'probudio' na vrijeme

Image
Foto: AFP

Golden State Warriorsi pobijedili su San Antonio Spurse 112-92, a Portland Trail Blazersi bili bolji od Los Angeles Lakersa 113-110 u utakmicama NBA lige koje su na rasporedu bile u noći na petak.

3.11.2017.
8:29
AFP
VOYO logo

Branitelji naslova u najjačoj košarkaškoj ligi iskoristili su činjenicu da Spursi i dalje igraju bez prvog razigravača Tonyja Parkera i prve zvijezde kluba Kawhija Leonarda te im nanijeli četvrti uzastopni poraz ove sezone predvođeni učinkom svojih nositelja igre.

Iako bez dvojice bitnih igrača, iste dvojice na koju nisu mogli računati niti u prošlosezonskom konferencijskom finalu, Spursi su bili odlični na otvaranju utakmice te su u jednom trenutku vodili 31-12. Uslijedila je crna serija od četiri i pol minute domaćina u AT&T centru tijekom koje su aktualni prvaci počeli nagrizati prednost Spursa da bi po prvi put u prednost došli tricom Kevina Duranta za 60-57.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant, koji je promašio svojih prvih osam pokušaja, pogodio je sljedećih devet od deset za učinak od 24 poena (uz osam skokova, pet asistencija i tri blokade), Klay Thompson je zabio 27 (trica 5-8), a Stephen Curry dodao 21 (trica 3-4, uz osam skokova) za prvake koji su trenutačno na omjeru 6-3. San Antonio, u ovom ogledu predvođen LaMarcusom Aldridgeom (24 koša, deset skokova), nakon osam odigranih utakmica ima polovičan učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napeto je bilo na utakmici između Blazersa i Lakersa koja je riješena u korist domaćina tricom Damiana Lillarda 0,7 sekundi pred kraj ogleda pa je sada pobjednički niz sastava iz Portlanda u utakmicama s ovom momčadi iz Los Angelesa produljen na trinaest uzastopnih slavlja.

Prije odlučujuće trice Lillard je imao tek 1-5 iza crte, no kad je trebalo onda je, kao nebrojeno puta dosad, pokazao da se na njega može računati. Ukupno je ubacio 32 poena, Jusuf Nurkić dodao 28 (uz pet skokova), a C.J. McCollum 22 (uz pet asistancija) za petu pobjedu Portlanda u njihovoj devetoj utakmici sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi, za koje ponovno nije nastupio Ivica Zubac i koji su sad na omjeru 3-5, najviše su dobili od Brooka Lopeza (27) i rookieja Kylea Kuzme (22) kojem je to bila napadački najbolja utakmica kratke profesionalne karijere, ali i u kojoj je promašio sa istekom vremena šut za produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo