PROBLEMATIČNI AMERIČKI PREDSJEDNIK: / NBA prvaci zbog Trumpa prekidaju tradiciju dulju od 50 godina?

Image
Foto: AFP, MANDEL NGAN
15.6.2017.
12:23
AFP, MANDEL NGAN
VOYO logo

U Americi postoji tradicija da uspješne sportske kolektive ili pojedince nakon velikog uspjeha primi predsjednik u Bijeloj kući. Hokejaši Pittsburgha su ovoga tjedna obranili naslov prvaka NHL-a nakon što su u šestoj utakmici finala s 2-0 pobijedili Nashville Predatorse i u finalnoj seriji slavili 4-2. Pittsburgh je tako postao prva momčad nakon Detroit Red Wingsa (1997/98) koja je obranila naslov. Ukupno je to peti naslov za Pittsburgh nakon 1991., 1992., 2009. i 2016.

Image
STVORENA JE NOVA DINASTIJA: /

Ni LeBron im nije mogao ništa, Warriorsi predvođeni Durantom osvojili naslov

Image
STVORENA JE NOVA DINASTIJA: /

Ni LeBron im nije mogao ništa, Warriorsi predvođeni Durantom osvojili naslov

'Pittsburgh nikada neće odbiti poziv'

"Pittsburgh Penguins nikada neće odbiti poziv iz Bijele kuće. Ukoliko nas pozovu, odazvat ćemo se kao momčad", kazao je izvršni direktor David Morehouse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su Penguinsi postali prvi osvajači Stanley Cupa koji su posjetili Bijelu kuću, a primio ih je George Bush 1991. godine. Izvršni direktor smatra kako postoje drugi načini izražavanja neslaganja s politikom predsjednika Trumpa.

"Poštujemo funkciju američkog predsjednika. Ukoliko si protivnik Trumpove politike, možeš to pokazati na mnoge druge načine," dodao je Morehouse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima NBA prvaka Golden State Warriorsa još nisu donijeli odluku. Dio američkih medija je objavio kako će Warriorsi bojkotirati Trumpov poziv, ali u klubu još nisu donijeli nikakvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutačno nas zanima samo slavlje. Nismo još primili poziv za posjet Bijeloj kući, ali ćemo odluku o tome donijeti kada bude potrebno", poručili su iz kluba.

Kerr ne želi kod Trumpa

Međutim, trener Warriorsa Steve Kerr još je u prosincu najavio kako se u slučaju osvajanja naslova prvaka neće sastati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog neslaganja s njegovom politikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicija posjeta prvaka u velikim američkim sportovima Bijeloj kući traje još od 1865. kada je predsjednik Andrew Johnson primio amaterske bejzbol momčadi Brooklyn Atlantics i Washington Nationals. John F. Kennedy je prvi predsjednik koji je primio neku NBA momčad, a bili su to Boston Celticsi 1963. godine, dok su Pittsburgh Steelersi postali prvi NFL pobjednici koji su posjetili Bijelu kuću, a primio ih je Jimmy Carter 1980. godine. Zanimljivo, za košarkašice sveučilišta Connecticut kažu kako u Bijeloj kući već imaju svoju sobu jer su je posjetile čak 11 puta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo