PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SVIJET: / Suze i ovacije za junaka koji je zaigrao dan nakon životne tragedije

Image
Foto: AFP, Maddie Meyer
Image
Foto: AFP, Maddie Meyer

Malo je bilo onih koji u nedjelju navečer u bostonskom TD Gardenu nisu pustili suzu. Miljenik domaćih navijača Isaiah Thomas igrao je najtežu utakmicu u karijeri.

17.4.2017.
8:42
AFP, Maddie Meyer
VOYO logo

Boston Celticsi su u prvoj utakmici prvog kruga NBA doigravanja poraženi od Chicago Bullsa (102-106), ali rezultat je te večeri bio u drugom planu. Sve su oči bile uperene u junaka dana Isaiaha Thomasa (28), playmakera Celticsa kojem je dan uoči utakmice u promentnoj nesreći poginula mlađa sestra Chyna (22).

Image
TRAGEDIJA UOČI DOIGRAVANJA: /

Poginula mlađa sestra zvijezde Boston Celticsa

'Sestrice, počivaj u miru'

Malo je bilo onih koji su vjerovali da će Thomas igrati protiv Bullsa, ali dvostruki sudionik All-Star utakmice je unatoč neizmjernoj tuzi i psihičkom slomu pronašao snagu da se pojavi na parketu i pomogne suigračima. I bio je najbolji na terenu: unatoč teškom stanju upisao je 33 koša, pet skokova i šest asistencija. Nije to bilo njegovoj momčadi dovoljno za pobjedu, ali Thomas je za sve bio junak večeri, junak mjeseca, junak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka dvoboja kamere su uhvatile srcedrapajući trenutak: Thomas je prekinuo zagrijavanje, sjeo na klupu i zaplakao, a suigrač Avery Bradley, koji je odrastao u istom gradu (Tacoma) i na istom košarkaškom igralištu, sjeo je do njega i zagrlio ga. Nakon zagrijavanja je Thomas izašao s momčadi iz tunela, a 18.600 gledatelja u TD Gardenu ga je dočekalo ovacijama. Potom su svi zajedno utihnuli u minuti šutnje za Chynu. Isaiah je na tenisicama napisao 'Chyna, volim te' i 'Sestrice, počivaj u miru' i oduševio sve svojim pristupom u najtežim životnim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je nevjerojatan. Čudesan je igrač i čudesna osoba. Neće mu biti ništa lakše u danima koji dolaze, ali nekako je uspio odigrati ovakvu utakmicu", impresioniran i začuđen je bio trener Celticsa Brad Stevens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Maddie Meyer
Image
Foto: AFP, Maddie Meyer

Thomas je na tenisicama ispisao poruku sestri

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo