Prekrasna hrvatska bajka prekinuta u Italiji

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli napraviti iznenađenje u trevisu gdje su u polufinalu Final Foura Eurokupa izgubili od Unicsa 87:66.

16.4.2011.
22:42
VOYO logo

Košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati u finale Eurokupa, u polufinalu završnog turnira u Trevisu bolji su bili igrači ruskog Unicsa iz Kazanja s 87:66 (22:13, 25:17, 20:25, 20:11).

Iako su košarkaši Ace Petrovića uspjeli već ove sezone u skupini pobijediti momčad u kojoj važnu ulogu igra hrvatski razigravač Marko Popović, jasno je bilo da će europski polufinale, prvi za hrvatske klubove od osamostaljenja, biti sasvim druga priča, da će važnu ulogu igrati iskustvo, a tu je ruska momčad ipak u prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u mogućnostima, Unics je najbogatiji klub na Final Fouru. I vidjelo se to u prvih 20 minuta kada je nastala previsoka prednost u korist suparnika - 47:30. A početkom treće četvrtine Unics je predvođen Terrellom Lydayom došao do +22 nakon koša Veremeenka.

Činilo se tada da bi Cedevita mogla doživjeti težak potop, no igrači Jevgenija Pašutina, nekadašnjeg reprezentativca Rusije, uljuljkali su se u toj prednosti i nizom 8:0 hrvatski prednost se vratio u igru, na radost navijača koji su ih u crvenim majicama gromko bodrili u dvorani Palaverde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetim košem Drapera Cedevita je uspjela početkom posljednje dionice spustiti se ispod 10 koševa zaostatka. No, više od toga nisu mogli.

Najefikasniji u redovima hrvatskog predstavnika bili su Rudež sa 16 koševa i Wright sa 15, Draper je zaustavljen na 11. U ruskoj momčadi Marko Popović zabio je 14, a presudio je Terrell Lyday sa 27 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrovićevi igrači će za utjehu u nedjelju u 18 sati igrati utakmicu za 3. mjesto i to protiv Repešinog Benettona kojeg je pobijedila Cajasol Sevilla sa 75:63.

Unics - Cedevita 87:66 Benetton - Cajasol 63:75

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica za treće mjesto: nedjelja (18.00) Finale: nedjelja, 20.45

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo