ISPRIČAO SVOJU STRANU / Predsjednik Crvene zvezde: 'U Zadru su napadnuti obitelj i djeca'

Image
Foto: Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

Nebojša Čović govorio je o napadu na novinare i člana delegacije crveno-bijelih u Zadru

13.11.2023.
16:25
Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
VOYO logo

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović gostovao je u emisiji Uranak na televiziji K1 i govorio o napadu na novinare i člana delegacije crveno-bijelih u Zadru. Čović je istaknuo da je "velika bruka i sramota" što se takav incident dogodio u Zadru, dodavši da je ničim izazvan.

Image
PRIOPĆENJE /

Zadar se oglasio dan nakon dvoboja sa Zvezdom: 'Ovo je veliki vjetar u leđa klubu'

Image
PRIOPĆENJE /

Zadar se oglasio dan nakon dvoboja sa Zvezdom: 'Ovo je veliki vjetar u leđa klubu'

"Napad je rezultat toga što nisu poduzete neke mjere na vrijeme. Zahvalan sam ljudima u medicinskim i zdravstvenim službama u Zadru. Mi smo najavili Vani (Vana Dundov, predsjednica ABA lige) da ne dolaze navijači, već članovi Uprave, članovi vijeća sa svojim obiteljima i svojom djecom", objasnio je Čović i rekao da nisu poduzete mjere koje su bile neophodne jer smatra da su navijači Zadra praktički "najavili incident" priopćenjem pred utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se točno dogodilo u Zadru? Čović je ispričao kronološki: "Ekipa je iz Barcelone doputovala u Zadar. Bilo je šest žena, sedmero djece, pet novinara, šest članova Skupštine i Upravnog odbora. Tu nema navijača, nema četnika. Karte je Zadar osigurao i to nije bila navijačka skupina. Prvi napad se dogodio na novinare, a zatim su napali članove upravnog odbora. Srećom nitko nije teže povrijeđen, ali su bili frustrirani", objasnio je Čović i dodao da je tražio od ABA lige da se igra bez publike jer je "Tornado" najavljivao incidente.

"ABA liga nam nakon incidenta ništa nije rekla. Oglasite se, bar recite 'žao nam je što se to dogodilo'. Međutim, oni to guraju pod tepih. Kada gledate utakmice u Beogradu, naše utakmice, recimo sa Partizanom, možete vidjeti da je stupanj mržnje mnogo veći nego u Zadru, što je zastrašujuće i ružno. Neke utakmice se pretvaraju u priče kroz razne medije i pretvaraju se u velike performanse. Gotovo svaka utakmica je pretvorena u verbalno nasilje, odnosno, vrijeđanje obitelji, vrijeđanje i predsjednika... Tome se mora stati na put!", dodao je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Crvene zvezde ističe da ABA liga mora "osigurati regularnost na utakmicama" i da se počinje sramiti što je zavolio košarku kada vidi neke utakmice i kako se sudi. "Gubimo regularnost, boji se protivnička ekipa nekog pobijediti i suci se boje proglasiti nekoga boljim. Vrijeđanje ljudi se lako možete riješiti. Prvo upozorenje, drugo upozorenje, i kad dođe do trećeg, suci skidaju zviždaljke i napuštaju utakmice. To ne možete napraviti Zvezdi, a da nekom drugom ne napravite. To se više ne može nazvati sportom ni košarkom", naglasio je Čović i dodao da kada na utakmicama vidi zastave NDH pita se gdje to vodi i gdje to ide, kao i da pokazuje stupanj mržnje.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo