NEBOJŠA ČOVIĆ / Predsjednik Crvene Zvezde se oglasio: Otkrio stanje ozlijeđenih i 'razlog' za napad

Image

'Novinarima su ozljede sanirane štipaljkama, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su snimljeni, no nisu im slomljena rebra jer su ih udarali nogama o tlo'

12.11.2023.
11:05
VOYO logo

U subotu navečer, dan prije planirane utakmice 7. kola ABA lige između KK Crvena zvezda i domaćeg tima, članovi Crvena zvezda delegacije i novinari koji prate klub bili su napadnuti u Zadru. Predsjednik Crvene Zvezde Nebojša Čović oglasio se nakon incidenta:

Image
PROCIJENITE SAMI /

Ovo je sporna objava navijača Zadra za koju Srbi tvrde da je poziv na linč

Image
PROCIJENITE SAMI /

Ovo je sporna objava navijača Zadra za koju Srbi tvrde da je poziv na linč

"Ekipa iz Barcelone s 25-ak naših simpatizera stigla je u Zadar. Slikani su, "tipkani" i praćeni na samom aerodromu. Novinari su bili u jednom hotelu, član Uprave i prijatelja u drugom hotelu. Prvo su sačekali novinare. , koji ničim nisu provocirali, napali su ih maskirani napadači. Zatim su napadnuti član Uprave i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su njih", rekao je Čović i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mjere koje su trebale biti poduzete nisu poduzete, jer su se navijači zadarskog "Tornada" oglasili 8. studenoga i najavili da će 'njihov žar i energija braniti svoj teren'. Zadar i Zvezda nizali su utakmice i u Beograd i ovdje i nikada nismo imali problema.Upozoravali smo i ABA ligu, vrlo su inertno reagirali na tu objavu 8. studenoga.Vidim da su tek sinoć oko 1 sat izdali priopćenje na engleskom. Odvratno, ali naše je da ne širimo paniku i mržnju, da ne pokušamo igrati igru", priča i nastavlja:

"U našoj delegaciji ima dosta djece, od 13 do 15 godina, ali ne znam zašto su očekivali da će u Zadru biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta ponijela korektno. Samo da napomenem, Znate što bi bilo da se ovo dogodilo negdje u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Arijan Lakić, inače Srbin," naglasio je Čović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvezda nikada nije bježala s terena, izaći će na teren i odigrati utakmicu. Ali ta igra mora biti u okvirima sporta, bez vrijeđanja i ničeg nesportskog. A tko god izgubi na zelenom stolu, ako se dogodi, ići će u korist nekog drugog".

"Zvezda će odigrati utakmicu, ali će se pobrinuti za sigurnost i hoće li biti vrijeđanja. Svu odgovornost snose ABA ligaši, direktor Cvetković i Milija Vojinović. Svi su dobro plaćeni i trebaju raditi svoj posao. "Tornado" se nakon utakmice s Megom prošli tjedan u Beogradu osjetio prozvanim, oštećeni su zbog suđenja. Nema to veze s nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako puniš dvoranu za linč i haranga, onda neka igraju njegove igre i igrice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čović je otkrio i stanje ozlijeđenih:"Novinarima su ozljede sanirane štipaljkama, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su snimljeni, no nisu im slomljena rebra jer su ih udarali nogama o tlo. Svi su bili smješteni u hotelu u kojem je Crvena zvezda ostaje i bit će sigurno ispraćena na utakmicu.Moram naglasiti da je hrvatska policija bila korektna, ali mora se znati da ovo nije izolirani incident.Napadači su se identificirali u priopćenju 8. studenog kada su objavili sve ovo", zaključio je Nebojša Čović u prilogu iz Zadra.

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo