POZNATI SVI POLUFINALISTI: / Zvijezda Warriorsa odigrala utakmicu za povijest

Image
Foto: AFP, Lachlan Cunningham

Pobjedama Miami Heata i Toronto Raptorsa kompletiran je prvi krug doigravanja za naslov prvaka u NBA ligi.

2.5.2016.
8:23
AFP, Lachlan Cunningham
VOYO logo

Heat je u nedjelju odradio svoj dio posla protiv Hornetsa, a u noći na ponedjeljak odigrane su i preostale dvije utakmice u rasporedu.

Image
MIAMI OSIGURAO POLUFINALE ISTOKA: /

Slovenac Dragić presudio je Stršljenima

Image
MIAMI OSIGURAO POLUFINALE ISTOKA: /

Slovenac Dragić presudio je Stršljenima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raptorsi po prvi put od 2001.

Odlučujuća za proboj u polufinale Istoka između Raptorsa i Pacersa igrana je u Torontu, a konačnih 89:84 za domaćina označilo je i prvu pobjedu kluba u seriji koja se igra na sedam pobjeda, ali i prvi proboj među posljednja četiri u konferenciji još od 2001. godine kada su s 3:2 bili bolji od New York Knicksa. Iako se propisno ispromašivao tijekom ogleda u Air Canada Centeru (10-32 iz igre), najviše je za Raptorse povukao njihov dvostruki All-Star igrač DeMar DeRozan s 32 ubačena koša, od čega ih je trinaest došlo kroz treću četvrtinu utakmice. U redovima Indiane najviše je pokazao Paul George čijih sedam izgubljenih lopti pomalo nagrđuje konačnih 26 poena i dvanaest uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greenov triple-double

Bez Stephena Curryja kojega ozljeda desnog koljena drži izvan terena, Golden State Warriorsi su dočekali Portland Trail Blazerse i rezultatski se nametnuli od početka u igri koja je okončana njihovom 118:106 pobjedom. Već nakon prve četvrtine bilo je +20 uz cijelu večer raspoložene Klaya Thompsona i Draymonda Greena. Thompson je ubacio 37 koševa, od čega jedan više od cijelog suparničkog tima u prvoj četvrtini (18-17), ali i sedam trica čime je i postao prvi igrač u povijesti NBA lige s tri vezane utakmice s barem sedam dalekometnih ubačaja, a Green još jednom potvrdio svestranost učinkom od 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Svi članovi petorke branitelja naslova ubacili su dvoznamenkasti broj koševa, a Bogut i Barnes imali i double-double učinke (obojica po deset koševa i dvanaest skokova). Trideset poena Damiana Lillarda, ali uz slabih 30 posto preciznosti, najbolji je učinak jednog od igrača Portlanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, rezultat prvog kruga:

Istok

Miami Heat - Charlotte Hornets 106-73

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Miami je izborio konferencijski polufinale rezultatom 4:3) Toronto Raptors - Indiana Pacers 89-84

(Toronto je izborio konferencijski polufinale rezultatom 4:3) Zapad, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 118-106

(Golden State vodi u seriji 1:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo