NAJBOLJI OD NAJBOLJIH / Povijesni niz Bostona se nastavlja: Briljantni Tatum ih doveo do finala gdje ih čekaju Steph Curry i Warriorsi

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Saznali smo i drugog finalista NBA lige

30.5.2022.
8:20
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Bostona plasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su u odlučujućoj, sedmoj utakmici finala Istočne konferencije svladali u gostima Miami s 100-96 i dobili seriju s 4-3.

Image
KOJI SU TO LIKOVI /

Nema šanse da pogodite. Otkriveno je što su Modrić, Casemiro i Kroos radili noć prije finala Lige prvaka

Boston će u finalu igrati protiv Golden State Warriorsa koji su ranije izborili završnicu NBA lige pobjedom nad Lukom Dončićem i Dallas Mavericksima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do velike pobjede i novog NBA finala Boston Celticse je predvodio sjajni Jasyon Tatum koji je ubacio 26 poena, uhvatio deset skokova i podijelio šest asistencija, a tome je dodao i dvije blokade i jednu ukradenu loptu. Bila je to briljantna predstava najboljeg igrača Bostona, a najveću pomoć je dobio u liku Jaylena Browna i Marcusa Smarta. Brown je susret završio s 24 poena te šest skokova i isto toliko asistencija, dok je Smart imao isti broj poena uz nešto slabiji šut iz igre, a tome je dodao i devet skokova i pet asistencija.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Butler odigrao cijeli susreta

Tatum je dobio nagradu MVP-a finala istočne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Miami Heata je ponovno najbolji bio Jimmy Butler, koji je odigrao playoff za pamćenje, ali na njegovu žalost, Miami neće igrati finale. Butler je susret završio s 35 poena i devet skokova, a valja istaknuti kako je odigrao svih 48 minuta utakmice. Napokon je dobio dobru pomoć u Bamu Adebayju, ali to nije bilo dovoljno. Adebayo je susret završio s 25 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Celticsi stigli do velikog finala možda i najtežim putem. U prvoj rudni morali su izbaciti Kyrie Irvinga, Kevina Duranta i Brooklyn Netse, potom su igrali protiv aktualnih prvaka Milwaukee Bucksa i Giannisa Antetokounmpa, a sada su svladali Miami Heat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo