POVIJESNI DEBI JAMESA HARDENA U BROOKLYNU: / Zajedno s Durantom odigrao monstruoznu utakmicu; 'Ma ja sam vam budala'

Image
Foto: Profimedia

James Harden i Kevin Durant poslali opaku poruku čitavoj ligi

17.1.2021.
7:45
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih košarkaša lige James Harden noćas po hrvatskom vremenu ušao je u povijest u svojoj prvoj utakmici s Brooklyn Netsima u subotu navečer po američkom vremenu, postavši prvi NBA igrač koji je u svom debiju s momčadi zabilježio 30 poena za triple-double.

Harden je postao ukupno sedmi igrač u NBA povijesti koji je debi obilježio "triple-doubleom", ali nikome dosad nije uspjelo postići više od 30 koševa. Bivši igrač Houstona gađao je iz igre 8/18, a trice 3/10, dok je sa linije slobodnih bacanja bio puno bolji (13:15)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Triple-double u pobjedi Netsa nad Magicom

Harden je u pobjedi Netsa 122:115 nad Orlando Magicom u New Yorku imao 32 poena, 14 asistencija i 12 skokova. Time je dao do znanja da je Brooklyn mjesecima bio omiljeno odredište za njegov trade, i rekao je da je "nevjerojatno" konačno igrati u Netsima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da to možete prepoznati po mom osmijehu i mojoj igri", rekao je Harden i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam uzbuđen zbog ove prilike. Ovo je nevjerojatna organizacija, od vrha do dna. Za mene sve što trebam učiniti je izaći na parket i biti najbolji James Harden koji mogu i dogodit će se dobre stvari", naglasio je Harden, čije riječi prenosi ESPN.

Kombinirana 72 poena Hardena i Duranta

Kevin Durant bio je najefikasniji u redovima Netsa sa 42 poena uz pet asistencija i četiri skoka. Kombinirana 72 poena Hardena i Duranta najviše su što je ovaj dvojac ikad postigao igrajući zajedno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden i Durant igrali su zajedno tri godine u Oklahoma Cityju. Hardeovih 14 asistencija rekord su franšize što se tiče jedne debitantske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i četiri ukradene lopte, jednu blokadu i devet izgubljenih lopti u nešto manje od 40 minuta. Sjajno...

"Ja sam budala", duhovito je na sebe dao opasku Harden...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što sam rekao, vrlo sam nesebičan u igri. Učinit ću sve što je potrebno za pobjedu. Očito je KD poput elitne, drugačije vrste košarkaša što se tiče načina na koji može postići koš. To je tako lako za njega, i to znam od prije. Samo mu želim to malo olakšati ako mogu. Za ostatak naše momčadi, naše strijelce i naše velikane - olakšajte im. Tako da, bilo je lako tamo na parketu."

Prva akcija s novim klubom

Harden, koji je ranije ovog tjedna prešao iz Houstona u Brooklyn kao dio velike razmjene igrača u kojima je sudjelovalo 4 NBA kluba, startao je u petorci zajedno s Durantom, Jeffom Greenom, Joeom Harrisom i DeAndreom Jordanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to njegova prva akcija s novim klubom, pa je bio i nabrijan. U petak, Harden nije imao pravo vježbati s Netsima jer svi igrači koji su sudjelovali u tardeu nisu položili fizičke ispite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je nevjerojatno", jasno je izjavio Durant o Hardenovom debiju...

"Možete ga vidjeti kako uvijek pokušava pomoći na parketu, ma uživali smo stvarno. Upravo je ušao u svoj način rada - agresivan prema košu, otvorio je prostor ​​za sve nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Steve Nash je poslije dvoboja nazvao Hardena "košarkašem svjetske klase" i rekao da očekuje da će biti sve bolji kako sezona bude odmicala"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da je čudno započeo sezonu'

"Mislim da je čudno započeo sezonu", istaknuo je Nash i dodao:

"A pazite, to nije bilo njegovo najbolje izdanje. Nevjerojatno je učiniti onoliko stvari koliko je večeras on učinio na košarkaškom parketu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su u subotu ostali bez treće zvijezde, jer je Kyrie Irving "izbačena" zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola, nakon što je iz osobnih razloga propustila prethodnih šest utakmica iz privatnih razloga. Točnije, nije se našao na popisu za dvoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga omogućuje igračima koji su bili u NBA-inim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima pojačati akciju na terenu tijekom nekoliko dana prije nego što se vrate igrati.

'Tako sam uzbuđen što se Ky vratio'

Nash je rekao da se raduje suradnji s Irvingom kad ponovno bude dostupan za igru, nazvavši to "dobrim problemom, pokušavajući shvatiti gdje mogu koegzistirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harden je rekao da se raduje što će igrati zajedno s Irvingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako sam uzbuđen što se Ky vratio", naglasio je Harden i zaključio:

"On je ključni dio onoga što pokušavamo napraviti. Kemija to može izgraditi. Što prije budemo zajedno na terenu, prije ćemo početi zastrašivati suparnike u ligi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče momčadi Orlanda, u njoj je najviše pokazao crnogorski košarkaš Nikola Vučević sa 34 poena, 10 skokova i 7 asistencija. ColeAnthony dodao je 16.

Netsi su s omjerom 8-6 peti na Istoku.


Rezultati:

San Antonio Spurs - Houston Rockets 103:91 Brooklyn Nets - Orlando Magic 122:115 Toronto Raptors - Charlotte Hornets 116:113 Miami Heat - Detroit Pistons 100-:120 Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 106:104 Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 112:106


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo