POTRESENI LUKA DONČIĆ POKLONIO SE KOBEU I OSTALIM ŽRTVAMA KAO NITKO: / Nećete vjerovati što je napravio i onda se još slomio pred svima

Image
Foto: Screenshot: You Tube/Twitter

Luka Dončić je svom uzoru Kobeu Bryantu i njegovoj kćeri Gigi, koji su prerano okončali živote u nedjelju u padu helikoptera, počast iskazao na nekoliko načina.

28.1.2020.
10:39
Screenshot: You Tube/Twitter
VOYO logo

Chicago Bulls su kod kuće u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu, sa 110:109 nadigrali San Antonio Spurse, a zvijezda Bullsa Zach LaVine zabila je dva slobodna bacanja 2.1 sekundu prije kraja utakmice za pobjedu domaće momčadi. Denzel Valentine je dodao 16 koševa za Chicago, dok je San Antonio predvodio DeMar DeRozan sa 36 koševa i 10 skokova. Hrvatski centar Luka Šamanić, prema dobrom starom običaju, nije ulazio u igru za Spurse.

Luka Dončić napisao imena svih poginulih u nesreći

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BOGDANOVIĆ ODIGRAO STRAŠNU UTAKMICU: /

Pogledajte kakav je šou izveo pred svojim navijačima; Bojan igra košarku života

Image
BOGDANOVIĆ ODIGRAO STRAŠNU UTAKMICU: /

Pogledajte kakav je šou izveo pred svojim navijačima; Bojan igra košarku života

SVE O TRAGIČNOJ POGIBIJI KOBEA BRYANTA I JOŠ OSAM OSOBA MOŽETE ČITATI – OVDJE.

Cavsi osvojili Detroit

Cleveland Cavaliers su sa 115:100 u gostima bili bolji od Detroit Pistonsa. Do pobjede ih je vodio Collin Sexton sa 23 ubačaja, a Kevin Love je dodao 20 i Cleveland je prekinuo niz od sedam poraza. Splićanin Ante Žižić nije igrao. Miami Heat su kod kuće sa 113:92 svladali Orlando Magic, a centar Bam Adebayo je upisao treći triple-double u karijeri sa 20 koševa, 10 skokova i 10 asistencija. Duncan Robinson je zabio 21 koš za Miami, a Jimmy Butler 19 uz sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produžetak u Minneapolisu

Sacramento Kings su nakon produžetaka sa 133:129 pobijedili Minnesota Timberwolvese u Minneapolisu. Buddy Hield je postigao 42 poena; od čega 12 u seriji 21-4 na kraju regularnog dijela utakmice kojom su Kingsi nadoknadili zaostatak od 17 koševa. Andrew Wiggins je predvodio Timberwolvese sa 36 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks su sa 107:97 u gostima pobijedili Oklahoma City Thunder, a slovenski wunderkind Luka Dončić (20) je pobjedi gostujuće momčadi pridonio sa 29 koševa. Dončić je bio prvi strijelac (29), drugi skakač (11) i asistent (5) utakmice u kojoj nije imao nijednu izgubljenu loptu. Tako je postao tek drugi igrač, uz grčkog NBA superstara Giannisa Antetokounmpa, koji je ove sezone u najjačoj ligi svijeta odigrao meč s 25 poena, 10 skokova, pet asistencija i bez izgubljene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je u sjeni pogibije velikog i neponovljivog Kobea Bryanta

Međutim, ove noći, kao i one prethodne u NBA ligi, sve je bilo u sjeni pogibije velikog i neponovljivog Kobea Bryanta. Luka Dončić je svom uzoru i njegovoj kćeri, kao i ostalim sedmero poginulim koji su prerano okončali živote u nedjelju u padu helikoptera, iskazao počast. Prvo tako što je na teren izašao u omiljenim tenisicama Kobea Bryanta, na kojima je napisao "Počivaj u miru, Kobe" i "Počivaj u miru, Gigi", a u istom stilu napisao je i imena ostalih sedmero koji su poginuli u nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekali da istekne napad u trajanju od 24 sekunde i napravili 'osam sekundi'

Nakon toga, poslije sudačkog podbacivanja Luka Dončić je uzeo loptu i pustio da njegovoj momčadi istekne napad u trajanju od 24 sekunde, što su već napravile mnoge NBA momčadi već na sam dan pogibije. Kobe je u drugoj polovici karijere nosio upravo taj broj i u momčadi Dallas Mavericksa, kao što je to vlasnik Marc Kuban najavio, nitko više neće nositi taj broj, iako Kobe nikad nije igrao za Dallasa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kobe, Kobe", odjekivalo je dvoranom u Oklahomi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Dallas i Oklahoma City počeli su utakmicu i tako što su čekali da prođe istek vremena za prijenos lopte preko centra, u košarkaškom žargonu poznato kao "osam sekundi", što je bio još jedno priznanje, naklon Kobeu koji je, pak, u prvom dijelu karijere nosio dres s brojem 8...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka je bio vidno potresen zbog Bryantove pogibije. Vidio je to i njegov suigrač Boban Marjanović, koji mu je prišao i zagrlio ga, na što se Dončić slomio i rasplakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice je američkim novinarima u svlačionici izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam odati počast svim devetero poginulima u helikopterskoj nesreći. Neka počivaju u miru. Bilo što mogu pomoći njihovim obiteljima, bilo što, samo mi kažite, tu sam za njih. Velikim dijelom utakmice bilo mi je jako teško igrati, slomio sam se nakon prve četvrtine. Samo sam mislio na Kobea. Uvijek će biti s nama. On mi je bio uzor i motiv za bavljenje košarkom, bi mi je puno. Ugledao sam se na njega, on me motivirao. Sve će mi kod njega nedostajati. Prije mjesec dana u Staples Centeru smo razgovarali, to mi je puno značilo. Bio sam uzbuđen zbog toga. Kobe zna tvoje ime, zna tko si, za za tebe, to je nešto nevjerojatno. Veselio sam se našim narednim takvim susretima", rekao je .

Bio je to prvi i posljednji Dončićev susret sa svojim uzorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NBA utakmica odigranih 27. siječnja:

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 100:115 (Ante Žižić nije igrao za Cleveland) Miami Heat – Orlando Magic 113:92 Chicago Bulls – San Antonio Spurs 110:109 (Luka Šamanić nije ulazio u igru za San Antonio) Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 129:133 (produžeci) Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 97:107 Utah Jazz – Houston Rockets 117:126 (Bojan Bogdanović je odigrao 35 minuta za Utah, zabio je 30 koševa i upisao jedan skok i dvije asistencije)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo