PORAZ NIKAD NIJE BIO SLAĐI: / Cedevita slavi povijesni uspjeh!

Image

Košarkaši Cedevite osigurali su plasman u drugi krug Eurolige nakon što su u petak u susretu 9. kola skupine B u KC Dražen Petrović izgubili od Armanija iz Milana sa 82-85 (31-45).

11.12.2015.
21:24
VOYO logo

Hrvatski prvak je prošlog tjedna domaćim porazom od Anadolu Efesa ispustio prvu 'meč loptu' za plasman u drugi krug. Druga je bila večeras protiv talijanskog sastava za čijim kormilom je sjedio bivši hrvatski izbornik i bivši trener Cedevite Jasmin Repeša. Cedevitu je u TOP 16 vodio i poraz od osam koševa razlike, jer je u prvom susretu ovih dviju momčadi igranom 5. studenog u milanskom Mediolanum Forumu Cedevita slavila 77-68.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je bilo minus tri, ali uz puno neizvjesnosti. U posljednje dvije minute Cedevita je ušla sa 11 koševa minusa (70-81). Ali tada se je u junaka susreta pretvorio Fran Pilepić koji je svih osam poena zabio u tim odlučujućim trenucima, pogodivši dvije trice i dva slobodna bacanja

Cedevitu su predvodili Miro Bilan sa 23 koša, Marko Arapović je postigao 16 poena i 7 skokova, a Jacob Pullen 11 koševa, 5 skokova i 7 asistencija. U talijanskim redovima najefikasniji je bio Robbie Hummel sa 21 košem. Od hrvatske trojke u Milanu najbolji je bio Kruno Simon sa 13 poena, 4 skoka i 7 asistencija, Oliver Lafayette ubacio je 7, a Stanko Barać 4 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji hrvatski klub koji je izborio TOP 16 Eurolige je bila Cibona u sezoni 2009/10. 'Vukovi' su prvi krug natjecanja okončali na 4. mjestu u skupini A, a potom u skupini H zauzeli posljednje mjesto. U posljednjem kolu, 17. prosinca, Cedevita gostuje kod Laboral Kutxe koji vodi također bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo