Konačno! Srpski prvak srušen u Zagrebu!

U 3. kolu regionalne ABA lige u Draženovom domu Cibona je svladala Partizan s 80:72, a Split je napravio još jedan podvig. Žuti su s 74:71 nadigrali Cedevitu.

6.10.2012.
19:49
VOYO logo

U prva su dva kola favorizirani Zagrepčani gubili od debitanata u ligi, makedonskog MZT-a i mađarskog Szolnokija, a onda su, kad se činilo da su u nokdaunu, pobijedili peterostrukog osvajača ovog natjecanja. Pred oko 2000 gledatelja su slomili otpor Beograđana, ponajprije sjajnom igrom u trećoj i posljednjoj četvrtini.

Na početku zadnje dionice Vukovi su odjurili na velikih plus 12 (66:54), ali novom su se serijom 10:0 gosti vratili u život (66:64). Nisu, međutim, dugo ostali “živi” jer je uslijedio Cibonin “uragan” i serija 12-0 (78:64) kojom je priča privedena kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljirao je u tim trenucima Andrija Žižić koji je završio utakmicu kao najbolji Cibonin strijelac. Ubilježio je 20 poena kojima je dodao i osam skokova. U prvom je poluvremenu dobar bio Tomislav Zubčić koji je zaključio dvoboj s 13 koševa, baš kao i Darryle Strawberry. Vladimir Lučić je ubacio 25 koševa za Partizan.

Duh nekih starih, slavnijih vremena opet živi na Gripama. Momčad Splita priredila je novu senzaciju. Nakon Crvene zvezde, Žuti su srušili i dosad neporaženu Cedevitu, pobijedivši 74:71! Utakmica je opet igrana u sjajnom dekoru, pred oko 2000 gledatelja, a junak pobjede protiv puno našega euroligaša bio je Nikola Vujčić, u slobodno vrijeme sportski direktor kluba. Vujo je u 24 minute ubacio 21 koš uz sedam skokova i dvije asistencije. Kod Cedevite, Lukša Andrić postigao je 20 koševa uz četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo