Novi zaplet u 'sapunici Šarić': Raskol oca i sina?

Zbog financija su pukli pregovori Cibone i obitelji Šarić. Najbolji europski junior i dalje je bez kluba.

26.11.2012.
18:23
VOYO logo

Aleksandar Petrović novi je trener Cedevite, a na njegovoj povratničkoj 'presici' više se pričalo o mogućem angažmanu Darija Šarića nego o ambicijama bosanskog izbornika na klupi našeg euroligaša.

No, za početak, povratak na bivšeg trenera. Božidar Maljković je proteklog utorka pobjegao iz hrvatske metropole u Sloveniju, a misteriozan odlazak i dalje će ostati pod velom tajne. Sportski direktor kluba, Matej Mamić je otkrio kako nitko s Maljkovićem od tad nije kontaktirao i da je srpski stručnjak suspendiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se pojavio na treningu, niti na utakmici i on je kažnjen. Financijski, naravno", rekao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco je tako preuzeo Cedevitu nakon godine i pol pauze. Klub mu je tada nudio dvogodišnji ugovor, on ga nije odmah potpisao, a nakon što je izgubio finale PH od Zagreba ostao je na 'suhom'.

"Sami znate kakav je bio 'rat' s Cibonom u polufinalu, tog trenutka nije mi bilo ni do čega drugog nego do dobivanja tog 'rata'. Pogriješio sam, rekao sam 'čekajte da završimo, pa ćemo potpisati', a i s druge strane sam ja otvorio previše svojih 'ratova'", znakovit je bio Petrović i dodao: "Nakon godinu i pol dana opet sam tu, tu se ugodno osjećam jer sam s tim ljudima surađivao i van relacija trener-klub."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Petrović je nastupio kao da nije izvukao lekciju iz tog kiksa.

"Našli smo se i dogovorili u tri minute. Cedevita je bila zainteresirana, a ja na dispoziciji. Nismo se opterećivali dužinom ugovora. Iza svakog trenera stoje rezultati i dogovorili smo se naći na završetku sezone", kazao je Aco i najavio da će malo 'rasteretiri' igrački kadar i popraviti igru u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrana je na vrlo dobroj razini, ali u posljednje dvije utakmice Cedevita je zabila po pedesetak koševa i ukupno imala 50 izgubljenih lopti. Set akcija će ostati, a igrači će dobiti pojednostavljene akcije gdje će njihova kvaliteta doći do izražaja, a s time i napad profunkcionirati."

Prema kuloarskim pričama, došlo je do novog momenta u 'sapunici' o Dariju Šariću. Mladi talent želi isključivo u Cibonu. Po mišljenju njegovog oca Predraga cibosi traže previše novca kada bi Dario eventualno otišao u NBA-a i Šarić senior je Ciboni poručio 'Ne, hvala'. U utorak će sjesti za stol s ljudima iz Cedevite, no Dario želi silom u 'toranj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka jako zainteresirani. Smatram da je već sada jedan od boljih hrvatskih igrača. Dali smo ponudu za njega, nadam se da ćemo se dogovoriti. Cedevita je najbolja opcija za Darija, dat ćemo mu minutažu i status. Nadam se da će prepoznati naš klub i da ćemo se dogovoriti. Imam pozitivne odgovore od njega i menagera. Svima nama bila bi velika stvar dovesti takvog talenta u klub", poručio je Mamić, a u 'bombone' prema 18-godišnjem Šibenčaninu bacao je i novi trener:

"Dragulj poput Šarića zaslužuje mjesto na terenu. Ovog trenutka, budimo iskreni, imamo četiri petice i jednu četvorku, 35-godišnjeg Predraga Šuputa. U našoj momčadi za Darija ima dovoljno mjesta, sam Šuput bio bi sretan da mu netko skine malo tereta s leđa. Cedevita je u prednosti, Cedevita ima trenera, Cibona više nema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo