Euroliga / Perasović i Baskonia vratili se u igru nakon katastrofalnog poraza u prvoj utakmici doigravanja

Image
Foto: euroleague

Rezultat je seriji poravnao i Žalgiris. Doduše, u nešto dramatičnijoj utakmici

18.4.2019.
22:15
euroleague
VOYO logo

Hrvatski trener Velimir Perasović sa svojom je Baskonijom poravnao ukupan rezultat na 1:1 prvom krugu doigravanja Eurolige pobjedom protiv CSKA Moskve. nakon užasne predstave u prvoj utakmici u kojoj ih je ruska momčad pomela s 26 razlike, drugačija se ploča vrtila u drugoj utakmici.

Već je na kraju prve četvrtine Baskonia bila u prednosti od devet poena, što njihova je klupa do kraja poluvremena uspjela zadržati na tek pet. No, uvjerljiva treća četvrtina bila je dovoljna za slavlje na gostovanju i poravnanje rezultata u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pobjedničku momčad najučinkovitiji je bio Darrun Hilliard sa 16 zabijenih poena s klupe, a od startera je najbolji bio Shavon Shields s 15 poena. U redovima ruske momčadi najviše je zabio Cory Higgins (15 poena).

Rezultat je seriji poravnao i Žalgiris. Doduše, u nešto dramatičnijoj utakmici. Imali su gosti protiv Fenera do samog kraja veliku prednost, ali su je u posljednjoj četvrtini prosuli, da bi im pobjedu 23 sekunde prije kraja donio Ulanovas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Luigi Datome priliku tricom preokrenuti utakmicu u dramatičnoj završnici, no nije njegov šut prošao kroz cilindar i mogli su navijači Žalgirisa odahnuti. Ulanovas je bio najbolji kod pobjedničke momčadi s 20 poena, dok Datomeovih 17 nije bilo dovoljno za Fener.

Euroliga, doigravanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče - Žalgiris 80:82
CSKA - Baskonia 68:78

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo