SRBIJA SE CRVENI OD SRAMA / 'Ovo je jedna od najvećih sramota naše košarke, prava šamarčina. Igrali smo kao go**a, dotaknuli dno'

Image
Foto: Profimedia

Srbi o debaklu

5.7.2021.
8:09
Profimedia
VOYO logo

Talijanska košarkaška reprezentacija šokirala je jučer Srbiju usred Beograda, u finalu kvalifikacijskog olimpijskog turnira u Beogradu i slavljem 102-95 (28-22, 29-23, 23-18, 22-32) izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Image
ŠOK U PIONIRU /

Talijani pregazili Srbiju usred Beograda i ostavili ih bez plasmana na Olimpijske igre

Image
ŠOK U PIONIRU /

Talijani pregazili Srbiju usred Beograda i ostavili ih bez plasmana na Olimpijske igre

Prvi nastup na Igrama otkako su u Ateni 2004. osvojili srebrnu medalju

Talijanima će to biti prvi nastup na Igrama otkako su u Ateni 2004. osvojili srebrnu medalju, dok aktualni olimpijski doprvaci iz Rio de Janeira po treći put u posljednja četiri olimpijska ciklusa ostali bez plasmana među 12 reprezentacija koje će se boriti za olimpijska odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrali su Talijani savršenu utakmicu

Italija koja 2016. kao domaćin kvalifikacijskog turnira u Torinu nije uspjela izboriti mjesto na Igrama u Rio de Janeiru, već je tamo otputovala Hrvatska, u nedjelju je u Beogradu odigrala savršenu utakmicu i u svim elementima nadigrala domaću reprezentaciju.

Naravno da je ne plasman košarkaške reprezentacije Srbije na OI u tamošnjim medijima etiketiran kao debakl. Pa tako srpski tabloid Kurir piše kako će Orlovi Olimpijske igre gledati na televiziji i kako se košarkaška reprezentacija obrukala u ključnoj utakmici za Tokijo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da ćemo to popraviti, jer nećemo postojati za pet godina'

Telegraf, pak, ističe kako je ovo jedna od najvećih sramota srpske košarke ikad i tvrdi da se "od dolaska Igora Kokoškova na kormilo Srbije svugdje provlače ili ostaju zaglavljeni''.

''Talijani su nam zalijepili takvu šamarčinu da nam je u isto vrijeme i tužno i smiješno. Više se smijemo cinično, ali ovoga puta je kritika krajnje opravdana'', navodi Telegraf dodajući da je ''ovo njihovo dno''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B92. navodi da je Srbija podbacila i neuspjeh u kvalifikacijama za odlazak na Igre opisuje kao ''debakl''. ''Potpuno su podbacili oni od kojih se najviše očekivalo - izmoreni Vasilije Micić je postigao osam poena, nemoćni Boban Marjanović sedam, a potpuno indisponirani Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica po pet'', stoji u tekstu.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota, igrali smo kao g**na. Nadam se da ćemo to popraviti, jer nećemo postojati za pet godina ako se budemo i dalje ovako ponašali, ako nam i dalje budu ovakvi stavovi", prenosi Bjeličine riječi s presice za novinare Blic.

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo