s nama i nakon četiri četvrtine / Ovdje je da bi bio najbolji uvijek: posljednjih 48 minuta Crne Mambe na parketu

Image
Foto: theodysseyonline.com

Karavana je stigla na kraj puta i Kobe se večeras oprašta od košarke. Sve ostalo je povijest. Ispred njega je još 48 minuta

13.4.2016.
15:56
theodysseyonline.com
VOYO logo

Svi se pomno pripremaju za večerašnju utakmicu Lakersa, za novo crveno slovo košarkaških fanatika. Kobe će večeras odigrati posljednjih 48 minuta na parketu, a nema sumnje da će je većina dočekati u suzama. Ili će ih barem probati sakriti.

Kad je Crna Mamba u studenom objavio da se oprašta od aktivnog bavljenja košarkom, mislilo se da 14. travnja i posljednja utakmica nikad neće doći, te da je sve dio nekog marketinškog trika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbitnija stvar je obavijestiti sve oko sebe da si tu i da si ozbiljan. Ja nisam igrač koji će se pojaviti i otići. Nisam igrač koji će ući u najbolji tim jednom ili dva puta. Ovdje sam da bih bio najbolji uvijek. Jednom sam se zavjetovao da ću postati jedan od najboljih. Tada mi je igra postala sve Kobe Bryant

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, došao je i taj dan. Lakersi u četvrtak ujutro igraju protiv Utah Jazza, a možda ponajbolji košarkaš svoje generacije i jedan od najboljih košarkaša svih vremena odigrat će svoju posljednju profesionalnu NBA utakmicu.

Lakersi će ugostiti Utah u Staples Centru te iako ovaj susret nije od nekog značaja, zbog Kobeja će biti. I svi televizori će biti upaljeni zbog ne rezultatskog značaja utakmice, već prestiža - jer će Kobe posljednji put u karijeri nositi dres Lakersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred posljednje kolo regularnog dijela NBA lige Lakersi su posljednji na tablici Zapadne konferencije, a nema sumnje, bez obzira na tu situaciju, suze će poteći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ovdje, ja ne idem nigdje. Bez obzira na težinu povrede - osim ako je potpuno onesposobljavajuća - bit ću isti igrač koji sam i oduvijek bio. Pronaći ću način da to učinim. Napravit ću neke prepravke, neke promjene, ali ja i dalje dolazim", rekao je Kobe jednom prilikom.

Ovo će biti jedan od najgledanijih televizijskih događaja u povijesti jer karijera koju nosi MVP x1, MVP finala x2, All Star x 18, NBA prvak x5, uz sva ostala priznanja, to jednostavno nalaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voljeli ili ne voljeli Kobeja, svi koji su odrasli uz košarku znaju koliko NBA gubi, a oni koji su s njim dijelili svlačionicu, tvrde da je bila "privilegija služiti s njim" jer je Kobe živio za košarku i pobjedu nakon četiri četvrtine.

Zanimljivo, 26. lipnja 1996., Mambi su rekli da od njega neće biti ništa, a danas odlazi kao jedan od najvećih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ostalo je povijest stara 20 godina. On je ovdje da bude najbolji uvijek.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo