NOVI ŠOK ZA AMERIKANCE: / Popovich uoči ogleda s Petrovićevim Brazilom ostao bez jednog od najvažnijih igrača

Image

Košarkaš Boston Celticsa je protiv Turske ubacio 11 koševa uz 11 skokova i tri asistencije

4.9.2019.
15:25
Play logo

Krilni igrač Bostona i američke košarkaške reprezentacije Jayson Tatum, bit će prisiljen propustiti najmanje sljedeće dvije utakmice svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kini, nakon što je u utorak u posljednjim sekundama dvoboja protiv Turske krivo doskočio i ozlijedio lijevi skočni zglob.

Liječnička služba američke reprezentacije pregledala je Tatuma u srijedu i zaključila da će nakon petodnevne terapije ponovno procijeniti njegovo zdravstveno stanje 9. rujna, kad će reprezentacija SAD-a igrati posljednju utakmicu drugog dijela grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popovich protiv Petrovića

Pred momčadi GreggaPopovicha još je jedna utakmica u prvom dijelu, koju će u četvrtak odigrati protiv Japana. U drugom krugu će Amerikanci prvu utakmicu igrati protiv boljeg iz dvoboja Grčka - Novi Zeland, a 9. rujna ih čeka sraz s reprezentacijom Brazila pod vodstvom hrvatskog stručnjaka AleksandraPetrovića.

Na dan tog dvoboja, u kojem bi Amerikanci potencijalno mogli biti suočeni s eliminacijom, liječnici će odlučiti je li Tatum sposoban za igru.

shimmer fallback
shimmer fallback

Važan igrač

Play logo

Radi se o važnom igraču američke reprezentacije koji je u neizvjesnoj završnici protiv Turske bio jedan od najzaslužnijih što je reprezentacija SAD-a došla do pobjede. U posljednjoj akciji osnovnog dijela utakmice na njemu je napravljena osobna pogreška za tri slobodna bacanja pri vodstvu Turske 81-79. Tatum je pogodio dva od tri bacanja za produžetak. Na kraju dodatnih pet minuta upravo je Tatum bio dodavač za Khrisa Middletona na kojem su Turci napravili osobnu, a krilni igrač Milwaukeeja realizirao oba slobodna bacanja za konačnih 93-92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj se akciji Tatum ozlijedio i morao biti iznešen sa parketa dvorane u Šangaju. Košarkaš Boston Celticsa je protiv Turske ubacio 11 koševa uz 11 skokova i tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo