Dobra vijest iz Njemačke: Novi Hrvat u Bundesligi!

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damir Markota karijeru će nastaviti u njemačkom prvaku Brose Basketsu. Klub iz Bamberga potpisao je s Markotom ugovor na tri mjeseca

27.9.2013.
21:37
VOYO logo

Brose Baskets, koji je u protekle četiri sezone redovito osvajao naslove prvaka Njemačke, u Markoti je pronašao zamjenu za Novicu Veličkovića, koji će zbog problema s mišićima propustiti početak nove sezone Eurolige.

Damir Markota, 27-godišnji hrvatski reprezentativac visok 208 centimetara, koji je svoje kvalitete potvrdio na nedavnom Eurobasketu u Sloveniji, protekle sezone je igrao za Beşiktaş, u kojem je prosječno postizao 8.7 koševa uz 5.1 skok u 24 utakmice u Euroligi. Dvaput je igrao i protiv Brose Basketsa, te se zapaženim partijama dopao svojim novim poslodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo Damira Markotu dvaput u ogledima protiv nas u kojima je pokazao puno. Naporan rad, skok i odlična igra u obrani su njegove najjače karakteristike, dok u napadu pokazuje veliko razumijevanje za igru", rekao je Chris Fleming, trener Brose Basketsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo