CLIPPERSI SU POMELI DALLAS: / No, čitav NBA bruji o prljavom potezu Morrisa nad Dončićem; Je li u pitanju namjerna 'sabotaža'?

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Denver i LA Clippers pobijedili su u petoj utakmici prvog kruga doigravanja NBA lige

26.8.2020.
5:56
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Košarkaši Denver Nuggetsa noćas po hrvatskom vremenu u Orlandu "pod balonom", smanjili su zaostatak u seriji protiv Utah Jazza ozlijeđenog Bojana Bogdanovića na 3:2, pobijedivši u petoj utakmici prvog kruga doigravanja rezultatom 117:107. OVDJE pogledajte što se sve događalo u utakmici.

Image
SRAMOTNI MORRISOV POTEZ IZ DRUGOG KUTA: /

Izgleda kao da je Dončiću to namjerno napravio; 'Ne želim s njim razgovarati, svašta mi je rekao'

Image
SRAMOTNI MORRISOV POTEZ IZ DRUGOG KUTA: /

Izgleda kao da je Dončiću to namjerno napravio; 'Ne želim s njim razgovarati, svašta mi je rekao'

OVDJE možete vidjeti kako je Murray rešetao mrežicu Jazzera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray 33 od ukupno 42 poena zabio u drugom poluvremenu

Najzaslužniji za pobjedu društva iz Colorada bio je Jamal Murray, koji je svoja 33 od ukupno 42 poena postigao u drugom poluvremenu. Murray je odigrao čitavo drugo poluvrijeme i vukao svoju momčad kako bi izbjegla eliminaciju. Iz igre je gađao 17/26, pogodio četiri od osam trica i sva četiri slobodna bacanja, a imao je i po osam skokova i asistencija. Postao je prvi igrač u NBA povijesti koji je na dvije utakmice doigravanja zaredom zabio barem 40 koševa bez ijedne izgubljene lopte...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE možete pogledati maestralan potez Murrayja.

A OVDJE isti iz drugog kuta. Uistinu ga vrijedi vidjeti dvaput. Da, to je NBA pun atrakcije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je nezaustavljiv i umalo je izjednačio učinak u poenima iz utakmice broj 4 od 50 poena. Iz igre je gađao 17 od 26 i imao je osam asistencija, uključujući i dodavanje Nikoli Jokiću za tricu 23.6 sekundi prije kraja dvoboja, kojom su Nuggetsi zapečatili pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek kad odigra na takav način mi pobjedimo ili smo vrlo blizu pobjede", kazao je Nikola Jokić koji je također odigrao svaku minutu u drugom poluvremeni...

"Zato ga toliko trebamo", dodao je srpski košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić u prvoj četvrtini stavio 21 od 31 ubačaj

Očito dinamični i sjajni tandem Murray-Jokić nije bio spreman napustiti "balon" u Orlandu. Jokić je već u prvoj četvrtini odmah to dao do znanja ubacivši 21 poen od ukupno 31.

OVDJE pogledajte kako je i Jokić bio odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je, pak, preuzeo konce igre svoje momčadi u trećoj ubacivši 15 poena.

"Moramo svi htjeti pobjediti i dati sve za slavlje. Vrlo jednostavno", reći će Murray koji je igrao s ozlijedom koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To te nosi, tada imaš dodatnu snagu.

U trenucima kad je utakmica bila izjednačena 101:101, Murray je zabio devet uzastopnih poena za Denver za vodstvo 1:20 minuta prije kraja. Prva zvijezda Utah Jazza Donovan Mitchell završila je dvoboj s 30 poena. To mu je ispod prosjeka, jer je u pet utakmica doigravanja Mitchell na prosjeku od 37.6 poena. Rezerva Jordan Clarkson dodao je 17 i Joe Ingles pronašao je svoj ritam sa 13. Samo za usporedbu, u prijašnja dva ogleda protiv Denvera Australac Ingles kombinirano je zabio tek dva poena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je bila jako važna utakmica za nas'

Nuggetsi su odigrali najbolju treću četvrtinu u seriji, onda kad su to najviše trebali. Na poluvremenu su gubili 63:54, a onda su nadigrali Jazzere 28:23.

OVDJE pogledajte brutalno zakucavanje Mitchella...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ovog dvoboja, Jazz je dominirao u toj trećoj četvrtini sa 142:92 u poenima.

"Ovo je bila jako važna utakmica za nas, kako bi ostali na životu u seriji. Sad moramo pronaći način pobijediti i u utakmici broj 6 i iznuditi utakmicu broj 7. Jamal i Nikola bit će ključni za nas u tome", rekao je trener Nuggetsa Michael Malone, prenosi ugledni američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako je centar i najvažniji obrambeni igrač Jazza Rudy Gobert ostvario učinak od 11 poena uz 12 skokova. Sljedeća utakmica Utaha i Denvera je na rasporedu u četvrtak.

Clippersi pomeli Dallas u utakmici broj 5

U drugoj utakmici noćašnjeg programa jedan od kandidata za naslov prvaka NBA lige LA Clippersi našeg Ivice Zupca pomeli su Dallas Maverickse Luke Dončića rezultatom 154:111, poveli u seriji s 3:2 i došli na korak do plasmana u drugi krug doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice broj 4 u kojoj je briljirao fantastični mladi Slovenac (imao triple double učinak), zabivši i step-back tricu u posljednjoj sekundi za pobjedu, društvo iz Kalifornije htjelo se osvetiti ekipi iz Texasa.

Odmah od početka dvoboja Kawhi Leonard i Paul George uzeli su stvar u svoje ruke i svoju momčad odveli prema slavlju. Leonard je na kraju zabio 32 a Paul George 35 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac, prema dobrom starom običaju, započeo je dvoboj u petorci Clippersa i ostvario je učinak za 24 minute igre od 9 poena uz 7 skokova. U trećoj četvrtini je zaradio i tehničku pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šut za dvicu imao je 2-2, slobodna 5-6. Centar Montrezl Harrell dodao je 19 poena i 11 skokova za Clipperse. Trener Dallasa Rick Carlisle isključen je u trećoj četvrtini ove nervozne utakmice, koja je imala 6 tehničkih i jedan namjerni prekršaj (flagrant faul). Luka Dončić ostao je ispod 30 poena i na kraju susret završio s 22 poena i 8 skokova. Iz igre je gađao 6-17.

Morris stao na ozlijeđeni gležanj Dončiću

No, jedna je situacija obilježila utakmicu. Naime, Marcus Morris je za vrijeme dvoboja, točnije u trećoj četvrtini, stao Dončiću na ozlijeđeni gležanj, a ta je situacija osvanula na društvenim mrežama. Postavlja se pitanje je li Morrisov potez bio namjeran, kako bi nezaustavljivog Dončića izbacio iz stroja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE pogledajte tu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo su se bili i zakačili Dončić i Morris, te imali trash-talk partiju... OVDJE vidite tu verbalnu raspravu...

Za spomenuti kako je drugi najvažniji igrač Dallasa, Litavac Kristaps Porzingis, bio izvan rostera zbog ozljede desnog koljena. Šesta utakmica Clippersa i Dallasa na rasporedu je u noći sa četvrtka na petak po našem vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


NBA doigravanje, 1. krug:ZAPADNA KONFERENCIJA Denver Nuggets - Utah Jazz 117:107 (Utah vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 154:111 (Ivica Zubac je odigrao 24 minute za LA Clipperse, zabio je devet koševa i upisao sedam skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i dvije blokade) (LA vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo