NIJE JOŠ GOTOVO: / Clevelandu je trebalo nikad viđeno čudo za pobjedu i dobili su ga od nevjerojatnih LeBrona i Irvinga

Image
14.6.2016.
8:09
VOYO logo

LeBron James i Kyrie Irving napunili su do vrha koš aktualnih prvaka pogađajući nemilice iz svih pozicija. Svaki od njih postigao je čak 41 koš što je učinak kakav NBA liga ne pamti. Naime, nikada se u povijesti najjačeg košarkaškog natjecanja nije dogodilo da dvojica igrača iz redova istog sastava u finalnoj seriji ubace 40 ili više poena na istoj utakmici. Svoj napadački doseg James je stigao i moćno okititi pa je kraj ogleda završio i sa šesnaest skokova, sedam asistencija te po tri blokade i osvojene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriorsi se ispromašivali

Nanio je Cleveland Golden Stateu tek četvrti ovosezonski poraz u rasprodanoj Oracle Areni, onemogućivši pritom Stephena Curryja, Klaya Thompsona i ostatak momčadi da već u ponedjeljak proslave vezani naslov prvaka. Pokušat će Warriorsi to učiniti na gostovanju u četvrtak, baš kao što su to napravili i lani u ogledu protiv Cavsa i pritom će biti pojačani za iznimno važnog Draymonda Greena koji je ovaj ogled propustio zbog suspenzije koju mu je liga odredila zbog udaranja Jamesa rukom u međunožje, potom i daljnjeg naguravanja s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klay Thompson je ubacio 37 (uz šest trica), a Curry dodao 25 (uz pet trica) poena, sedam skokova, četiri asistencije i dva blokirana šuta, no istaknuti dvojac Warriorsa propisno se ispromašivao u trenucima kada se utakmica lomila. Cijela je momčad aktualnih prvaka iz igre gađala 36,4 posto, dok su James i Irving kombinirali šut iz igre 33-54 za smanjenje zaostatka u seriji na 2-3.

NBA doigravanje, finale:

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 97-112

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Golden State vodi u seriji 3:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo