NIJE DUGO BIO U CELTICSIMA: / Ante Žižić u velikoj razmjeni odlazi kod najboljeg košarkaša današnjice

Image
23.8.2017.
8:35
VOYO logo

Razmjena je to koja je potresla NBA ligu, ali odlazak Irvinga iz Clevelanda nije iznenađenje, jer je to sam igrač najavio čelnicima kluba. Irving je s Clevelandom osvojio NBA prsten prošle. godine, igrao dva finala protiv Warriorsa, 2015. i 2017., ali njegov odnos s LeBronom Jamesom nije bio dobar. Irving, koji je prije pet godina izabran za najboljeg novaka NBA lige, a u međuvremenu postao jedan od najboljih strijelaca NBA lige, više nije želio biti u sjeni najboljeg košarkaša današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su ovog ljeta napravili dva velika "tradea". Iz Utaha je stigao Gordon Hayward, sad i Irving, čiji su dolazak platili odlaskom najboljeg igračaa Isaiaha Thomasa, pouzdanog Crowdera i perspektivnog Žižića.

Žižić promijenio četiri kluba

Ante Žižić je u proteklih osam mjeseci tako promijenio četiri kluba. Prošlu sezonu je započeo u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio najbolji igrač hrvatskog doprvaka s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige. U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom 20-godišnji centar skupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi, u kojoj je Darušafaka poražena tek u petom dvoboju četvrtfinala protiv Real Madrida. Stasiti 211 cm visoki centar je u Euroligi imao prosjek od 9 koševa i 6,7 skokova uz 65 % šuta iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston je 20-godišnjeg hrvatskog centra najavljivao kao budućnost kluba, birao ga je kao 23. na draftu, ali Irvingov dolazak je bio veliki posao u koji je ubačen i Žižić.

Podsjetimo, zbog priprema za svoju prvu NBA sezonu Ante je ove godine otkazao nastup u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedan od najboljih strijelaca NBA lige'

"Kyrie je jedan od najboljih strijelaca NBA. Dokazao se na najvišoj razini, u NBA finalima zadnje tri godine", izjavio je predsjednik Celticsa Danny Ainge objavljujući vijest o jednoj od najvećih razmjena u NBA. Irving će se moći dokazati protiv svoje bivše momčadi već u prvom kolu nove sezone jer 17. listopada kada Cavaliersi dočekuju Celtics.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je NBA prvak, osvajač olimpijske zlatne medalje, četiri puta član All-Stars momčadi. Zbog svega što je postigao, mislimo da su najbolje godine ispred njega", dodao je.

Izabran od Clevelanda na NBA draftu 2011. 25-godišnji Irving ima prosjek od 21.6 koša, 3.4 skoka, 5.5 asistencija i 1.32 ukradenih lopti u prosječno 34.2 minute u 381 utakmice kroz šest sezona sa Cavaliersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isaiah Thomas je u tri sezone sa Celticsima upisao 24.7 koševa, 2.7 skokova i 6.0 asistencija po utakmici. Crowderov prosjek je 12.8 koševa, 5.2 skokova i 1.8 asistencija u zadnje tri sezone u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo