NI JORDAN, NI KOBE, NI LeBRON: / Šokirat ćete se kad doznate tko je vlasnik najbogatijeg ugovora u povijesti NBA lige

Image

Prema navodima specijaliziranog američkog sportskog portala espn.

2.7.2016.
14:22
VOYO logo

Conley je tako postao tek treći košarkaš koji će godišnje zarađivati više od 30 milijuna dolara, nakon Michaela Jordana i Kobea Bryanta, no i Jordan i Bryant su svoje tadašnje ugovore potpisivali na manje vremensko razdoblje.

Prosjek od 13,6 koševa i 5,6 asistencija

Uz svo dužno poštovanje, Conley ni po čemu ne može stati u istu rečenicu s Jordanom i Bryantom, tijekom devet sezona provedenih u NBA ligi igrajući za Grizzliese prosječno je ubacivao 13,6 koševa uz 5,6 asistencija, 2,9 skokova i 1,5 osvojenu loptu. Prošle je sezone u 56 odigranih utakmica ubacivao 15,3 koševa uz 6,1 asistenciju i 2,9 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salary cap se povećao za 70 na 94 milijuna dolara

Povećanje "salary capa" sa 70 na 94 milijuna dolara za sljedeću sezonu donosi "poplavu" basnoslovnih ugovora koji zasada još ne mogu biti potvrđeni, jer igrači nove ugovore službeno ne mogu potpisivati sve do 7. srpnja, ali uz veliki broj atraktivnih slobodnih igrača na tržištu može se naslutiti kako Conley neće dugo ostati vlasnik najbogatijeg ugovora u povijesti košarke.

Najveće ime na tržištu sigurno je četverostruki najbolji strijelac NBA lige, te najkorisniji igrač lige u sezoni 2013/14. Kevin Durant. Njega u svojim redovima želi zadržati Oklahoma City Thunder čiji je član od svog dolaska u NBA 2007. godine, ali i sve ostale momčadi koje imaju dovoljno novca na raspolaganju. Kada Durant odluči gdje će nastaviti karijeru, tada će i se ostali slobodni igrači lakše odlučiti za sredinu u kojoj će igrati u narednom razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumanuti iznosi

Osim Conleya i Memphisa, prema američkim medijima u petak je dogovoreno još nekoliko iznimno lukrativnih produženja ugovora. Tako su Toronto Raptorsi za produžetak suradnje s DeMarom DeRozanom odlučili platiti 139 milijuna dolara za sljedećih pet sezona, Washington Wizardsi su Bradleyu Bealu za ostanak u klubu u sljedećih pet godina odlučili platiti 130 milijuna dolara, dok su Charlotte Hornetsi Nicolasu Batumu također za petogodišnji ostanak u klubu ponudili 120 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo bogate ugovore navodno su dogovorili i centri koji mijenjaju sredinu. Tako bi dosadašnji centar Houston Rocketsa Dwight Howard karijeru trebao nastaviti u Atlanta Hawksima i to za 70.5 milijuna dolara u sljedeće tri sezone, dosadašnji centar Chicago Bullsa Joakim Noah je za novi klub izabrao New York Knickse od kojih bi trebao dobiti 70 milijuna dolara u sljedeće četiri godine, a donedavni centar novih prvaka Cleveland Cavaliersa Timofej Mozgov će za sljedeće četiri godine od Los Angeles Lakersa inkasirati 65 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo