NEZABORAVNA NOĆ ZA DAMIANA LILLARDA: / Zvijezda Portlanda otkrila trenerov savjet nakon odlučujuće trice s deset metara

Image
Foto: AFP

Damin Lillard odigrao je utakmicu karijere i odveo Portland u drugi krug doigravanja

24.4.2019.
11:47
AFP
VOYO logo

Damian Lillard je odigrao utakmicu karijere, postigao 50 koševa, pogodio 10 trica, a posljednjom s više od 11 metara i sa zvukom sirene donio Portlandu pobjedu 118-115 kojom su Trail Blazersi izbacili Oklahoma City Thunder u prvom krugu NBA doigravanja.

'Nisam želio da suci odlučuju'

"Nisam želio da suci odlučuju. Vidio sam da sam na dobroj udaljenosti i da imam prostora. Odlučio sam pucati. Čim mi je lopta napustila ruku imao sam dobar osjećaj. Dan prije sam s trenerom šutirao dalekometne trice. Rekao mi je: "Jednom ćeš pogoditi jednu takvu", otkrio je Lillard kako se odlučio na šut s više od 11 metara udaljenosti od koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je lopta prošla kroz obruč i mrežicu, Lillard je visoko uzdignutom rukom počeo mahati prema klupi s igračima Oklahoma Cityja, dok su mu njegovi suigrači hrlili u zagrljaj. Portland je doista učinio pothvat, jer je na sedam minuta prije kraja prednost gostiju bila 15 koševa (107-92).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Lillard i suigrači se nijednog trenutka nisu predavali. Najbolji igrač Portlanda je već u prvom poluvremenu postigao 34 koša, a u završnici dvoboja pridružio mu se C.J. McCollum koji je od svojih 17 poena 10 ubacio u zadnjoj četvrtini. I Maurice Harkless je završio sa 17 koševa, dok je Enes Kanter uz 13 poena skupio i 13 skokova.

Russell Westbrook je još jednom bio na 'triple-double' učinku sa 29 koševa, 14 asistencija i 11 skokova, dok je PaulGeorge ubacio 36 poena uz devet skokova. No, ostat će upamćeno da je on čuvao Lillarda kad je junak Portlanda pogodio pobjedničku tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trail Blazersi su si pobjedom kupili dodatne dane odmora, jer će ime suparnika u konferencijskom polufinalu najranije saznati u noći s četvrtka na petak (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu, kad će šestu utakmicu igrati San Antonio i Denver, a Spursi će pred svojim navijačima pokušati izboriti odluku u Denveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo